Kvitová vyřadila světovou čtyřku Španělku Badosaovou a na turnaji v Ostravě si zahraje čtvrtfinále

Česká tenistka Petra Kvitová zvládla osmifinálovou bitvu se světovou čtyřkou Španělkou Paulou Badosaovou a po setech 7:6 a 6:4 postoupila na turnaji v Ostravě do čtvrtfinále. V boji o semifinále vyzve na tvrdém povrchu v Ostravar aréně Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, nebo Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou, jež hrají poslední zápas dne.

Ostrava (Aktualizováno: 21:07 5. 10. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Postup do druhého kola slaví Barbora Krejčíková s Karolínou Muchovou. Šestadvacetiletá Krejčíková porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2, Muchová zdolala nasazenou sedmičku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou dvakrát 6:4.

Krejčíková zahájila turnaj v Ostravě vítězně, do druhého kola se probojovala i Muchová. Končí Hradecká

Číst článek

Vedle Kvitové si zajistila postup mezi nejlepší osmičku světová jednička Iga Šwiateková. Polské hráčce, která měla v úvodním kole volný los, usnadnily první zápas po triumfu na US Open zdravotní problémy Ajly Tomljanovicové z Austrálie, která zápas ve druhém setu skrečovala.

S turnajem se naopak rozloučily ve čtyřhře Lucie Hradecká s Lindou Noskovou, které nestačily na Američanky Caty McNallyovou a Alyciu Parksovou 4:6, 3:6. Sedmatřicetiletá Hradecká potvrdila, že šlo o její poslední duel před domácími fanoušky.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová porazila Badosaovou ve druhém ze tří zápasů. Vyrovnaný první set, v němž si obě hráčky držely servis, rozhodla Češka ve zkrácené hře, kterou získala poměrem 7:4.

Vyrovnaný zápas pokračoval i ve druhé sadě. Kvitová získala rozhodující brejk v sedmé hře, a přestože později nevyužila sedm mečbolů (šest při soupeřčině podání), utkání po více než dvou hodinách doservírovala.

Badosaové nepomohlo osm es, Kvitová, která odvrátila devět z deseti brejkbolů, jich nasbírala šest.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme