Petra Kvitová vyhrála třísetovou bitvu s Putincevovou, dál postupuje i Markéta Vondroušová

Petra Kvitová po téměř třech a půl hodinách porazila v americkém Indian Wells ve druhém kole kazašskou hráčku Julii Putincevovou 6:7, 7:6 a 6:4. Druhou úspěšnou Češkou byla Markéta Vondroušová, která přehrála Johannu Kontaovou z Velké Británie 7:6 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells / USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová porazila Wozniackou a je v Dauhá ve finále.

Petra Kvitová porazila Wozniackou a je v Dauhá ve finále. | Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Nikku

Kvitová do utkání nevstoupila příliš dobře. Její kazašská soupeřka dokázala využít hned svůj druhý brejkbol gemu a dostala se do vedení 3:1.

Následně Kvitová vzápětí vyrovnala na 3:3. Putincevová se sice dostala do vedení 5:3, ale Češka dotáhla první set až do zkrácené hry. V té byla lepší její soupeřka a zvítězila v prvním setu 7:6.

Ve druhé sadě si obě hráčky držely svá podání. Až do stavu 4:3 pro Kvitovou, kdy čistou hrou získala náskok. O ten ale záhy přišla, když hned v dalším gemu Putincevová vyhrála při jejím servisu. I druhý set ale nakonec dospěl do tiebreaku. V tom byla tentokrát úspěšnější česká tenistka.

Ve třetím si obě hráčky jednou vzájemně sebraly podání. Do rozhodujícího vedení se Kvitová dostala za stavu 5:4, kdy šla podávat na vítězství. To se jí nakonec také podařilo a slaví tak vítězství po setech 6:7, 7:6 a 6:4.

V pátečním programu se představila ještě Markéta Vondroušová, která porazila jedenáctou hráčku světového žebříčku Johannu Kontaovou z Velké Británie 7:6 a 6:4.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme