Kvitová zahájila obhajobu titulu v Dauhá vítězně, v úvodním kole uspěla i Martincová

Tenistka Petra Kvitová vykročila vítězně za obhajobou titulu na turnaji v Dauhá. V úvodním kole porazila Irinu Camelii Beguovou 6:3, 6:1 a rumunské soupeřce oplatila nedávnou porážku z Petrohradu. Uspěla i Tereza Martincová, která na úvod velkého katarského turnaje zvládla tříhodinovou bitvu se světovou patnáctkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Sedmadvacetiletá Češka o měsíc starší soupeřku zdolala 6:7, 7:5, 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová úvodní zápas na turnaji v Cincinnati zvládla.

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Kvitová vstoupila do odvety za petrohradské osmifinále rázně a navzdory větrnému počasí na kurtu dominovala. Soupeřka se naopak trápila a česká hráčka šla rychle do vedení 4:0.

Kvitová v Dubaji končí ve čtvrtfinále, podlehla Ostapenkové. Do semifinále postoupila Vondroušová

Číst článek

Pak si sice vybrala slabší chvilku a čistou hrou přišla o podání, další komplikace ale nepřipustila. Za půl hodiny získala první set a ve stejném stylu rozehrála i druhý. Po dvou brejcích získala opět náskok 4:0 a tentokrát už nezaváhala.

Na kurtu strávila dvojnásobná wimbledonská vítězka jen 55 minut a vrátila se k obvyklému průběhu zápasů s Beguovou. Před Petrohradem, kde od Rumunky inkasovala ve druhém setu dokonce kanára, v pěti vzájemných zápasech ztratila s aktuálně 55. hráčkou světa dohromady jen set. Nyní vylepšila bilanci na 6:1.

Some courts just bring back happy memories. This is one of them for me 💪❤️

@Qatar Tennis Federation

20:07 – 21. 02. 2022

88 2137

Postupuje i Martincová

Martincová se Svitolinovou měly v zápase hraném také v silném větru potíže především na podání a obě vyhrály více gamů při servisu soupeřky než při svém vlastním. Na proměněné brejkboly vyhrála 10:9 Martincová, jež byla ve třetím setu v kritické situaci, když Svitolinová za stavu 5:3 podávala na vítězství v zápase. Pražská rodačka si ale vzala servis zpět a dotáhla duel do tie-breaku.

Ve zkrácené hře pokračovala přetahovaná o každý míček, kterou 42. hráčka světa Martincová ukončila vítězným křížným forhendem do protipohybu soupeřky a vyhrála 7:5. Svitolinové tak oplatila loňskou dvousetovou porážku z Indian Wells.

V druhém kole aktuální českou pětku Martincovou čeká buď Ruska Veronika Kuděrmětovová, nebo Nizozemka Arantxa Rusová. Kvitová si zahraje s vítězkou duelu mezi Elise Mertensovou z Belgie a Italkou Jasmine Paoliniovou.

V katarské metropoli se ve druhém kole představí celkem tři české tenistky, vedle Kvitové a Martincové je ve hře ještě Barbora Krejčíková, která měla na úvod coby druhá nasazená hráčka volný los. Její soupeřkou bude Polka Magda Linetteová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme