VIDEO: netradiční ‚rekord‘ Petry Kvitové. Ve fotbálku zvládla s trenéry přes 300 nožiček

Fotbalový šampionát je celosvětovou zábavou a opakovaně se o tom přesvědčuje také jedna z favoritek Wimbledonu Petra Kvitová. Českou tenistku mrzí neúčast národního týmu na mistrovství světa v Rusku, ale dění na nejvýznamnějším sportovním turnaji roku přesto sleduje. Ostatně v Londýně se teď před fotbalem snad ani uniknout nedá. Při jednom ‚tréninku‘ ji zastihl i Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stojíme před jedním typickým domem ve wimbledonské vesnici. Typickým hlavně pro svou výzdobu, protože v oknech jsou tenisové míčky, rakety. Všechno je naaranžované tak, aby to připomínalo zdejší tenisový svátek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová je nejenom skvělou tenistkou ale také výbornou fotbalistkou. Přímo u jejího rekordu byl i reportér Radiožurnálu Jaroslav Plašil

Také tu je vidět spousta vlajek v oknech, především tedy těch anglických. Znamená to, že Londýňané žijí nejenom tenisovým turnajem, ale také tím fotbalovým.

„Bohužel tím, že tam nejsme, tak ten můj osobní vztah je trošku jiný, než kdybychom tam byli. Na druhou stranu kluci z týmu tipují výsledky na každý zápas, takže v tom daném dnu vím o fotbale opravdu hodně. Je to hezké zpestření v anglickém čase, který tady trávíme,“ říká pro Radiožurnál Kvitová.

Kvitová fotbalistkou. Tenistka v přípravě s trenérem udělala 53 hlaviček

Číst článek

Že je nejenom fotbalovou divačkou a že to sama s míčem velmi dobře umí, ukazuje často během rozehrávky. Ve videu v úvodu článku se můžete podívat na rekord, o který se díky 316 dotekům zasloužili společně s českou tenistkou trenér Jiří Vaněk a kondiční kouč David Vydra.

„Pamatuju si, že vždycky večer se koukalo na fotbal. To se řešilo hodně, jak kdo simuloval, jak kdo dal gól, kdo zachytal,“ vypráví Kvitová.

Kvitové se vždy v době světových šampionátů dařilo, vždyť v roce 2010 vůbec poprvé dosáhla na grandslamové semifinále a v roce 2014 podruhé získala titul právě tady.

„Je to tak. Doufám, že v tom bude nějaká tradice,“ přeje si dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme