České tenistky ve dvouhře na turnaji v Madridu končí. Kvitová i Muchová nedokázaly projít přes čtvrtfinále

Pro české tenistky skončil antukový turnaj v Madridu ve dvouhře ve čtvrtfinále. V boji o semifinále nejdříve trojnásobná šampionka ze španělské metropole Petra Kvitová podlehla světové jedničce Ashleigh Bartyové z Austrálie 1:6, 6:3 a 3:6 a poté prohrála Karolína Muchová s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou dvakrát 6:7.

Madrid (Aktualizováno: 18:18 5. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitové nevyšel vstup do utkání, po druhém servisu skoro nebodovala a první game uhrála až za stavu 0:5. Ve druhém setu Kvitová podání zlepšila a ve druhé hře získala servis Bartyové. V dlouhém třetím gamu odvrátila tři brejkboly a set dovedla do vítězného konce.

Tenistka Muchová zvládla náročnou bitvu se Sakkariovou a v Madridu si zahraje čtvrtfinále

Číst článek

Jenže ve třetím setu znovu špatně začala a prohrávala 0:3. Odvážnou hrou se dostala zpět do hry na 2:3, ale vzápětí po lehkých chybách přišla počtvrté v utkání o servis. Za stavu 2:5 odvrátila při svém podání dva mečboly, Australanka ale pak zápas jistě doservírovala.

Kvitová hrála patnáctý zápas proti světové jedničce v kariéře a nyní má bilanci 7:8. Naposledy první hráčku žebříčku porazila loni v Dauhá, a byla to právě Bartyová.

Australanka na antuce vyhrála předloňské Roland Garros, loni antukovou sezonu kvůli koronaviru vynechala a letos ovládla turnaj ve Stuttgartu a nyní září v Madridu.

Muchová v utkání s Pavljučenkovovou, přemožitelkou Karolíny Plíškové z druhého kola, nedokázala dokončit sety. V prvním nejdříve nenechala Rusku za stavu 4:5 set dopodávat, ale za stavu 6:5 nevyužila při podání soupeřky tři setboly a tie-break ztratila 4:7.

Ve druhém setu Muchová odskočila do vedení 4:1, ale za stavu 5:4 ani 6:5 při svém servisu neuspěla. Pavljučenkovová vždy zahrála odvážně a pomáhala si vítěznými údery, kterých nastřílela celkem 29. Tie-break tentokrát Muchová prohrála jasně 2:7.

V semifinále čtyřhry jsou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Turnajové dvojky ve čtvrtfinále porazily čínský pár Čang Šuaj, Sü I-fan 6:1 a 6:0.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 3 226 325 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Medveděv (2-Rus.) - Davidovich (Šp.) 4:6, 6:4, 6:2, A. Zverev (5-Něm.) - Nišikori (Jap.) 6:3, 6:2, Karacev (Rus.) - Schwartzman (7-Arg.) 2:6, 6:4, 6:1, Garín (16-Chile) - Koepfer (Něm.) 6:3, 6:4.

Ženy (2 549 105 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (9-ČR) 6:1, 3:6, 6:3, Badosaová (Šp.) - Bencicová (8-Švýc.) 6:4, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Čang Šuaj, Sü I-fan (7-Čína) 6:1, 6:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme