Plíšková, Berdych nebo Kvitová. Startuje nejnabitější týmová soutěž v Česku

Trvá jenom necelý týden, ale svým obsazením je zřejmě nejkvalitnější týmovou soutěží v Česku. Jde o tenisovou extraligu, ve které mohou fanoušci sledovat hned několik hráčů světové špičky.

Tento článek je více než rok starý.

Říčany Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková. | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Pro diváky je myslím super vidět české hráče v akci. A navíc je hodně příjemné jet na zápas pět minut autem,“ pochvalovala si před časem pro Radiožurnál Petra Kvitová kouzlo extraligy.

Dlouhá léta byla doma v prostějovské hale, ale podobně komfortně by se měla cítit i v areálu pražské Sparty ve Stromovce.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová je jednou z hvězd, které v nejvyšší domácí soutěži změnily klubový dres, ale nejedná se o žádnou přestupovou senzaci, jak připomíná mluvčí předních českých hráčů Karel Tejkal.

„Tomáš Berdych a Petra Kvitová hrají za Spartu Praha místo za svůj prostějovský mateřský klub, kde vyrostli a který je vychoval. Ale Tomáš i Petra teď naprostou většinu svého volného času v Česku tráví v Praze a trénují na Spartě, takže v tuto chvíli je jejich domácím klubem,“ říká Tejkal.

Navíc, Prostějov i Sparta jsou dva úzce propojené kluby, takže někteří přední tenisté zamířili opačným směrem. Třeba sestry Karolína a Kristýna Plíškovy, i když posledně jmenovanou hráčku před několika dny přepadla angína.

Nové příjmení, nová spoluhráčka, stejná strana. Andrea Sestini Hlaváčková se chystá na novou sezonu

Číst článek

Spoustu špičkových profesionálů najdeme i na soupiskách dalších klubů. Třeba za Říčany bojuje stabilní členka elitní dvacítky Lotyška Anastasija Sevastovová, vedle deblové šampionky z Turnaje mistryň Andrey Sestini Hlaváčkové.

„Hraju s Anastasijou v extraligovém týmu třetím rokem. Je to sice cizinka, ale tím, že spolu hrajeme delší dobu, se mezi námi už cítí docela dobře," říká o lotyšské spoluhráčce Sestini Hlaváčková.

„Já hrozně ráda hraju týmové soutěže. Fed Cup je samozřejmě jiná úroveň, ale dá se to srovnat, protože jde taky o společný zájem, což mě baví. Extraliga je teď skvěle nastavená v termínu, kdy se nám i cizinkám hodí zápas navíc před sezonou. Takové to zajetí si rytmů na kurtu, které trénink nenahradí," popisuje výhody extraligy Sestiny Hlaváčková.

Tenisová extraliga se hraje v Praze na Spartě, Prostějově a v Říčanech, kde bude příští středu i finále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme