Plíšková doufá, že z pozice jedničky odolá tlaku. Noví sponzoři se zatím nehrnou

Karolína Plíšková je oficiálně nejlepší tenistkou současnosti. V novém vydání žebříčku WTA se jako první Češka posunula na pozici světové jedničky. Zároveň se tak výrazně zvedl její marketingový potenciál, ale na to, aby se ozvali noví silní partneři, je podle ní ještě dost času.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková bude první Češkou na vrcholu tenisového žebříčku

Karolína Plíšková bude první Češkou na vrcholu tenisového žebříčku | Zdroj: Reuters

„Nabídky se zatím nehrnou a nemyslím si, že se přes noc něco změní,“ vypověděla Radiožurnálu česká tenistka Karolína Plíšková. Z třetího místa se posunula na první příčku a od pondělí je oficiálně novou světovou jedničkou. Telefony s novými kontrakty zatím nedrnčí, ale rodačka z Loun je nyní logicky zajímavější reklamní tváří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Karolína Plíšková by se mohla stát lákavou reklamní tváří

„Být světovou jedničkou je o level výš, ale nemáme s tím žádné zkušenosti. Nedokážu predikovat, co se teď bude dít,“ přiblížil aktuální situaci manažer a zároveň přítel české tenistky Michal Hrdlička. Na něm bude hodně záležet, jak dokáže prodat úspěch aktuální světové jedničky a zda-li zájem bude takový, že se možní partneři budou sami rvát o možnost spojení s Plíškovou.

Stávající smlouvy ale posun na vrchol žebříčku WTA nijak nezmění. „Kontrakty se uzavírají dlouhodobě, aby se jejich podmínky dodržely. Kdyby byla Karolína třicátá, tak sponzoři také nemohou přijít s tím, že nám dají méně peněz,“ vysvětlil Hrdlička. Na druhou stranu je důležité, aby netenisové povinnosti nepřevážily ty tenisové.

Trenér Plíškové David Kotyza říká, že zajíci se sčítají až po honu – tedy říjnovém turnaji mistryň v Singapuru – a post jedničky nebude pro pětadvacetiletou tenistku jen krátkou epizodou. Plíšková ale věří, že tlak ustojí lépe než Němka Angelique Kerberová, která při své poslední návštěvě na čele žebříčku WTA strávila dva měsíce.

„V Německu na ni byl určitě větší tlak, než bude v Česku na mě. Já se budu snažit si ho co nejméně připouštět,“ doplnila Karolína Plíšková před další částí sezony, která vyvrcholí na přelomu srpna a září posledním letošním grandslamem v americkém New Yorku, kde loni došla až do finále.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme