Plíšková je v osmifinále Roland Garros, Witthöftovou porazila ve dvou setech

Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách na Roland Garros Karolína Plíšková postoupila do osmifinále. Němku Carinu Witthöftovou porazila za 71 minut 7:5 a 6:1. Od pozice světové jedničky ji dělí 3 výhry.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila na French Open do osmifinále.

Karolína Plíšková postoupila na French Open do osmifinále. | Foto: Petr David Josek | Zdroj: ČTK

V pondělí se Plíšková utká s Jihoameričankou. Její soupeřkou bude buď 115. hráčka světa Mariana Duqueová z Kolumbie, nebo Veronica Cepedeová z Paraguaye (97.), která v prvním kole vyřadila Lucii Šafářovou.

Plíšková je v osmifinále grandslamu teprve potřetí. V lednu došla do čtvrtfinále Australian Open a loni hrála finále US Open. „Jsem sebevědomá, i když vím, že pořád nehraju nejlépe a jsem na antuce, na které je jedno, jestli proti mně stojí šedesátá nebo třístá hráčka světa. Bude těžké mě porazit. Doufám," řekla.

„Je pro mě překvapením, že si tady na antuce zahraju druhý týden. Neřekla bych, že některý zápas tady byl extra dobrý, ale jsem dobře nastavená v hlavě, proto jsem schopná se tím probojovat a prokousat, i když se necítím dobře," uvedla Plíšková. „Dneska jsem měla hodně hodně dobrý forhend, ale bekhend mě štval."

Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách měla proti 73. hráčce světa Witthöftové problémy je v polovině první sady. Po rychlém nástupu a vedení 2:0 ztratila další čtyři hry, ale dokázala se dostat zpět do rytmu. „Když nezaservíruju a udělám chyby, je to pak špatné. To se nesmí stát, přitom mě kolikrát ani nijak nezatlačila," konstatovala Plíšková.

Nepomáhala si tolik svým obávaným servisem, ale ve výměnách hrála dobře a dostatečně razantně. O tři roky mladší Němku zatlačila a čistou hrou při jejím podání zvýšila v první sadě na 6:5. Pak při svém servisu prohrávala 0:40, ale tie-break nepřipustila a ziskem pěti míčů v řadě uzavřela první set.

Ve druhém setu už svěřenkyně kouče Davida Kotyzy na kurtu dominovala. Vypracovala si náskok 4:0 a Witthöftové povolila jen game. Duel ukončila po 70 minutách přesnou smečí, což byl její 34. vítězný úder.

„První set byl rozhodující, pak jsem se víc uvolnila a hrála o hodně rychleji. Ona byla naopak víc dole, to šlo ruku v ruce," řekla Plíšková. „Soupeřka hrála dost solidně, nešla na vítězné míče. Bylo to spíš, jestli si to uhraju, nebo zkazím. Naštěstí se to zlepšilo a dobře jsem to dohrála," řekla Plíšková.

Pětadvacetiletá Plíšková vystřídá v čele žebříčku WTA Němku Angelique Kerberovou, pokud postoupí do sobotního finále. „Vím o tom, ale to teď není cíl. Přijela jsem sem vyhrát pár zápasů a na žebříček nemyslím," zopakovala.

Nyní ji čeká stejně stará Cepedeová, která hraje třetí grandslamový turnaj kariéry a jinde než v Paříži zatím nebyla. V prvním kole vyřadila Lucii Šafářovou a postupem do čtvrtého kola dosáhla životního úspěchu. S Plíškovou se utká poprvé.

„Vůbec ji neznám," řekla o soupeřce, kterou v roce 2010 porazila v juniorce US Open 6:3 a 6:0. „Zaregistrovala jsem, že hrála tady s Luckou. Nevím, co hraje za tenis. Pokud spíš běhá a vrací, takový antukový tenis, pak to bude spíš o mně, jestli si to uhraju, nebo udělám chyby. Čekám, že bude hodně běhat," uvedla Plíšková.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 milionů eur):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Nišikori (8-Jap.) - Čong Hjon (Korea) 7:5, 6:4, 6:7 (4:7), 0:6, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Witthöftová (Něm.) 7:5, 6:1, Martičová (Chorv.) - Sevastovová (17-Lot.) 6:1, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme