Plíšková poprvé postupuje do čtvrtfinále French Open. Cepedeovou zdolala ve třech setech

Tenistka Karolína Plíšková postoupila poprvé v kariéře na French Open do čtvrtfinále. Po nepovedené první sadě porazila Paraguayku Veronicu Cepedeovou Roygovou ve třech setech 2:6, 6:3 a 6:4. Od postu světové jedničky ji dělí dva zápasy.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výraz Karolíny Plíškové po vítězství

Výraz Karolíny Plíškové po vítězství | Zdroj: Reuters

České hráčce se v prvním setu nedařilo a ztratila v úvodu hned obě svá podání. Cepedeová se dostala do vedení 4:0. Plíšková potom dokázala snížit na 1:4, ale Paraguayka čistou hrou zvýšila vedení. Plíšková ještě při svém servisu odvrátila setbol, ale v dalším gemu už soupeřka došla k vítězství v první sadě 6:2.

„Nespokojenost s mojí hrou. Myslím, že bych měla hrát agresivněji, ale nepustilo mě to v hlavě. A tím, že mi nešel servis, tak ani nebylo kde. Ona hrála docela rychle, já jsem byla furt v pohybu. Takhle hrát nechci, ale samozřejmě jsem šťastná, jak to dopadlo, že jsem to vybojovala. Někdy to je víc než ta hra, takže zatím mám tady na turnaji tu bojovnost," hodnotila v rozhovoru pro Radiožurnál Plíšková.

Do druhého setu nastoupila druhá nasazená hráčka lépe. Soupeřku dvakrát brejkla a dostala se do vedení 5:0. Cepedeová si následně svůj servis udržela a poprvé ve druhé vzala Plíškové podání. Brejk potvrdila a snížila na 3:5, ale česká hráčka následně využila druhý setbol.

Jako první se ve finálové sadě podařil brejk Plíškové. Ta si ale potom neudržela svůj servis a soupeřka tak srovnala na 2:2. Rozhodující brejk měla Plíšková za stavu 4:4, kdy se dostala do vedení a při svém podání potom využila první mečbol.

Ve čtvrtfinále se druhá nasazená hráčka utká s nasazenou osmadvacítkou Francouzkou Caroline Garciaovou.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Cepedeová (Parag.) 2:6, 6:3, 6:4, Garciaová (28-Fr.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Dellacquaová, Ram (Austr./USA) - Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) 6:1, 6:3.
ctk.cz: 20170605

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme