Plíšková postupuje na French Open do druhého kola. Čeká ji přemožitelka Siniakové

Turnajová dvojka Karolína Plíšková zvládla na grandslamovém French Open první kolo. V Pařiži porazila čínskou tenistku Čeng Saj-saj 7:5 a 6:2. Ve 2. kole se střetne s Jekatěrinou Alexandrovovou.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila na French Open do osmifinále.

Karolína Plíšková postoupila na French Open do osmifinále. | Foto: Petr David Josek | Zdroj: ČTK

„Začátek byl z mé strany hodně nervozní, ale jsem ráda, že jsem postoupila. Věřím, že se ve druhém utkání zlepším," řekla na dvorci Plíšková.

V prvním setu loňská finalistka US Open častěji chybovala a za stavu 4:5 dokonce bránící soupeřka podávala na zisk první sady. Češka ale ztrátu setu odvrátila a vyhrála 7:5. Ve druhém dějství Plíšková od stavu 2:2 získala díky razantní hře čtyři gamy v řadě a zápas ukončila po důrazném bekhendovém returnu.

Po vyřazení Němky Angelique Kerberové je nejvýše nasazenou hráčkou v turnaji. „Je to hodně otevřené a je jedno, jestli jsem nasazená dvojka nebo dvacítka. Každý zápas je na antuce pro mě těžký. Jdu zápas od zápasu," řekla Plíšková, která má šanci se v případě postupu do finále stát světovou jedničkou.

Proti Alexandrovové (86. v žebříčku WTA) začala Siniaková ztrátou servisu v první hře. Brejk sice získala vzápětí zpět, ale na další prohrané podání už neodpověděla. Ve druhém setu soupeřku jasně přehrála, ale ve třetím setu ztratila od stavu 1:1 čtyři hry a už se do zápasu nevrátila.

Na grandslamech prohrála Siniaková v prvním kole poosmé z 11 startů. Nejdále se dostala ve Wimbledonu, kde loni hrála třetí kolo.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open:

Muži:
Dvouhra – 1. kolo:
Kravčuk (Rus.) – Delbonis (Arg.) 6:3, 6:4, 7:6 (6)

Ženy:
Dvouhra – 1. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme