Plíšková se může stát světovou jedničkou i přes prohru. Radši bych si to uhrála sama, říká tenistka

Česká tenistka se může stát světovou jedničkou i přes to, že ve Wimbledonu vypadla už ve druhém kole. Záleží už jen na výsledcích jejich konkurentek Simony Halepové a Angelique Kerberové. I přes rychlý konec v All England Clubu hodnotí travnatou část sezóny Plíšková pozitivně.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková ve druhém kole Wimbledonu

Karolína Plíšková ve druhém kole Wimbledonu | Zdroj: Reuters

„Teď si to nepřeju, protože bych si to samozřejmě radši uhrála. Tenhle turnaj pro mě skončil, takže nebudu sledovat nic," přiznává pro Radiožurnál Karolína Plíšková.

Když už by se měla stát světovou jedničkou, chtěla by si to uhrát sama a podpořit to dobrým výsledkem z Wimbledonu. Zatím ale stále platí, že je to ten nejméně úspěšný grandslam ze všech.

Přitom v přípravných turnajích se české hráčce dařilo, loni i letos. O tom, že by je třeba úplně vynechala a jela pro příště rovnou na ten největší, zatím neuvažuje. I když ji první akce na trávě opakovaně vycházejí.

„Letos už jsem to omezila co nejvíc, co jsem mohla. Na trávě něco odehrát musím. Vzhledem k tomu, aby se nestalo nějaký zranění. Tohle asi nebude ta cesta. Budu to muset zkoušet roky a roky," říká s úsměvem tenistka.

Ta nebere předčasné vyřazení nijak tragicky. První půlrok měla nejlepší v kariéře, a tak teď nechce všechnu práci jedním nezdarem shazovat.

„Londýn a Paříž jsou pro mě, dejme tomu, stále neoblíbené. Nakonec jsem na trávě udělala titul, takže si myslím, že to nebylo tak špatný," hodnotí travnatou část sezóny Plíšková.

„Zklamání to určitě je, ale myslím, že se mi letos dařilo hodně. Nechci to brát jako úplnou tragédii. Teď si odpočinu a mám před sebou svojí oblíbenou Ameriku," těší se česká hráčka.

Za oceánem bude obhajovat hodně velkou porci bodů. Turnaj v Cincinnati loni vyhrála, na US Open v New Yorku došla do finále. Právě od té doby se také drží v nejužší světové špičce.

Jaroslav Plašil, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme