Plíšková v Madridu udolala Azarenkovou a postoupila do osmifinále

Karolína Plíšková zvládla na antuce v Madridu více než dvouhodinovou bitvu bývalých světových jedniček s Viktorií Azarenkovou. Vítězka nedávného turnaje ve Stuttgartu porazila Bělorusku 6:2, 1:6 a 7:5, vyhrála i sedmý zápas v řadě a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Američanka Sloane Stephensová, senzační šampionka loňského US Open.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Šestá hráčka světa Plíšková zvládla suverénně první set, ale pak se začala trápit a na poslední chvíli odvrátila "kanára". Jen ve druhém dějství se dopustila 21 nevynucených chyb.

Berdychovi hrozí vypadnutí z top 20. 'Hraje výborně, ale ostatní se zlepšili,' všímá si Navrátilová

Číst článek

Pak se ale na raketu české tenistky vrátila jistota, rychle se dostala do vedení 3:0, jenže maratonský čtvrtý game po 13 minutách a dvou brejkbolech Plíšková nedotáhla. Azarenková vyrovnala a až po dvou hodinách a šesti minutách ji svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy zlomila vítězným returnem.

Plíšková vrátila dvojnásobné šampionce Australian Open nedávnou porážku z Miami a v Madridu si postupem z druhého kola vytvořila tamní maximum. Za celý zápas, končící až po půlnoci, však česká tenistka udělala 44 nevynucených chyb.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Ženy (dotace 6,685.828 eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Azarenková (Běl.) 6:2, 1:6, 7:5, Wozniacká (2-Dán.) - Bartyová (Austr.) 6:2, 4:6, 6:4, Garciaová (7-Fr.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 7:5, Stephensová (9-USA) - Stosurová (Austr.) 6:1, 6:3, Görgesová (11-Něm.) - Arruabarrenaová (Šp.) 2:6, 6:4, 6:2, Bertensová (Niz.) - Sevastovová (15-Lot.) 6:1, 6:4, Šarapovová (Rus.) - Beguová (Rum.) 7:5, 6:1, Mladenovicová (Fr.) - Šuaj Čang (Čína) 6:4, 4:6, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme