Plíšková ve finále tenisové extraligy zdolala Kvitovou

Tenistka Karolína Plíšková zdolala v atraktivním duelu finále extraligy smíšených družstev Petru Kvitovou hájící barvy pražské Sparty 6:4, 3:6, 6:1 a získala pro favorizovaný Prostějov druhý bod. Oba dosavadní vzájemné zápasy na okruhu WTA vyhrála dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová.

Říčany Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková

České tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková. | Zdroj: Reuters

Do zápasu ženských jedniček v říčanské hale vstoupila lépe světová čtyřka Plíšková, která také získala první set. Ve druhé sadě se karta obrátila a Kvitová srovnala na 1:1.

Rozhodující set byl již plně ve znamení Plíškové. Kvitová, jež v předešlých letech hrála nejvyšší domácí soutěž jen za Prostějov, odvrátila za stavu 0:5 tři mečboly i kanára.

"Výměn moc nebylo. Povrch je strašně rychlý, ještě s tou naší hrou. Byly ale dlouhé gamy, bylo to vyrovnané. Ve druhém setu jsem měla nějaké šance, na začátku se mi to nepovedlo a ona se pak zlepšila. Ve třetím se mi povedl začátek a už to bylo jednoznačnější," řekla České televizi Plíšková.

"V každém setu to bylo o jednom brejku. Když mě ve třetím brejkla rychle, bylo to náročné," prohlásila Kvitová. "Byl to super tréninkový zápas v přípravě a doufám, že to ještě vylepším, než začne sezona," dodala 29. hráčka světového žebříčku, jež na okruhu WTA drží sérii 24 vítězných zápasů proti krajankám.

První bod pro Prostějov získal Slovák Jozef Kovalík, který porazil Michala Konečného 6:4, 6:4.

Zatímco Prostějov útočí již na jubilejní desátý domácí titul v řadě, Sparta by ráda ukončila sedmnáctileté čekání na triumf. Před rokem mělo finále stejné obsazení a Prostějov doma porazil Spartu jasně 6:2 na zápasy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme