Plíšková věří, že její čas ještě přijde. Na post světové jedničky by mohla dosáhnout v této sezoně

Tenistka Karolína Plíšková na pozici světové jedničky ani na grandslamový titul zatím nedosáhne. V semifinále Roland Garros podlehla Rumunce Halepové, která má naopak šanci nejlepší příčku žebříčku obsadit po pařížském turnaji. Plíšková věří, že její čas ještě přijde. A třeba ještě v této sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

„Na zápas jsem šla s tím, že jsem si nebyla jistá, jestli mám vůbec šanci, a nakonec jsem si je vypracovala. V zápase byla jasný favorit. Nakonec si myslím, že to bylo vyrovnané a určitě dobrý semifinálový zápas na takovém turnaji,“ řekla Plíšková po duelu se Simonou Halepovou.

Po porážkách ve velkých zápasech bývají sportovci většinou hodně zklamaní, ale Karolína Plíšková teď neměla tolik důvodů smutnit. Naopak.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pozici světové jedničky Karolína Plíšková v Paříži nedosáhla.

„Víme, jak tu hrála, jaké tu měla výsledky. Nepřežila druhé kolo a teď byla v semifinále. A myslím, že prohrála momentálně s nejlepší antukářkou, takže co jí můžu říct jiného než ji pochválit. Možná sama ani nevěřila, že by mohla takhle hrát, a teď si myslím bude moct říct, že umí hrát i tady,“ řekl pro Radiožurnál trenér David Kotyza.

„Myslím, že tento turnaj by mohl do budoucna pomoct hodně,“ dodala Karolína Plíšková. A jistá matematická posloupnost by tu byla, Austrálie grandslamové čtvrtfinále, teď v Paříži semifinále a dál?

„Wimbledon finále. Ne, to je sranda. Samozřejmě já nečekám, že to na grandslamech půjde furt. Do té doby jsem neuhrála nikde nic a teď tři po sobě mám dobré výsledky, takže si toho vážím a chci zůstat nohama na zemi. Můžu mít špatný los, nemusí mi to sednout, můžu být unavená a zraněná. Tady se taky dalo prohrát pár zápasů v prvních kolech, kdy jsem nebyla úplně stoprocentní. Ale i když hraju blbě, tak jsem schopná ty zápasy vyhrávat.“

Takže i tady může najít Karolína Plíšková jistý posun v kariéře. A i když třeba zrovna nemá nejlepší formu, je už pro drtivou většinu tenistek obtížněji zdolatelnou soupeřkou. „Je to těžší, ale jak kdy, mám své dny,“ přiznává česká tenistka Karolína Plíšková, pyšná na to, že žádný takový teď na Roland Garros nezažila. 

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme