Plíšková začne Australian Open proti Cepedeové, Berdycha čeká domácí de Minaur

Do stejné čtvrtiny pavouku Australian Open se dostala elitní čtveřice českých tenistek. V horní části jsou všechny české nasazené hráčky - šestka Karolína Plíšková, dvacítka Barbora Strýcová, sedmadvacítka Petra Kvitová i devětadvacítka Lucie Šafářová. Rozhodl o tom los v Melbourne.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kristýna Plíšková

Česká tenistka Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková začne proti Veronice Cepedeové z Paraguaye a ve třetím kole by mohla hrát se Šafářovou, která má domácí Ajlu Tomljanovicovou, hrající na divokou kartu. V osmifinále by pak vítězka souboje Plíšková - Šafářová mohla narazit na Strýcovou; ta turnaj rozehraje s Kristie Ahnovou z Austrálie.

Kvitová má v prvním kole za soupeřku Němku Andreu Petkovicovou a ve třetím kole se může utkat se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska.

Nejtěžší soupeřku má Kristýna Plíšková, kterou čeká Polka Agnieszka Radwaňská. Kateřina Siniaková bude hrát s Marií Sakkariovou z Řecka a následně by ji čekala turnajová čtyřka Elina Svitolinová z Ukrajiny. Markétě Vondroušové los přiřkl Japonku Kurumi Naraovou, poté nejspíše Francouzku Caroline Garciaovou.

Serena Williamsová odstoupila z Australian Open, necítí se připravena

Číst článek

Tomáš Berdych se v prvním kole úvodního grandslamu sezony utká s domácím tenistou Alexem de Minaurem, Jiřího Veselého čeká soupeř z kvalifikace.

Berdych je až devatenáctým nasazeným. Osmnáctiletý De Minaur, aktuálně 167. hráč žebříčku ATP, je v hlavní soutěži díky divoké kartě, ale na úvod roku hraje výborně. V Brisbane byl v semifinále a daří se mu i v Sydney. Dvaatřicetiletý Berdych se v případě postupu může ve třetím kole utkat s nebezpečným Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Obhájce titulu a druhý nasazený Švýcar Roger Federer má za soupeře Aljaže Bedeneho ze Slovinska. Turnajová i světová jednička Španěl Rafael Nadal se v 1. kole utká s Victorem Estrellou z Dominikánské republiky.

Bývalá světová jednička Andy Murray kvůli potížím s kyčlí vynechá i Australian Open

Číst článek

"Normálně chodím na losování nerad, protože rozptylují a odvádějí pozornost. Většinou se dívám jen na nejbližšího soupeře, ale tady rád udělám výjimku," řekl Federer na úvod slavnostního losování na dvorci v Melbourne.

Vracející se Srb Novak Djoković, kterého poprvé povede z pozice kouče Radek Štěpánek, je čtrnáctý nasazený a začne proti Donaldu Youngovi z USA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme