Plíškovou přepadla střevní chřipka. 'Doufám, že se v neděli dostanu na kurt,' přeje si česká jednička

České tenistky nastoupí do fedcupového utkání se Švýcarskem bez své nejlepší hráčky. Minimálně v sobotním programu, který začne v Praze ve 13:30, bude kapitánu Petru Pálovi chybět Karolína Plíšková. Pátou hráčku světa přepadla střevní chřipka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Necháváme zatím otevřenou neděli. Není to nic vážného, takže doufám, že se v neděli dostanu na kurt. Musím se prospat a nějak se dát dohromady,“ vysvětlovala Radiožurnálu Karolína Plíšková.

Fed Cup zahájí Kvitová proti Golubicové, Plíšková bude v úvodních dvouhrách kvůli nemoci chybět

Číst článek

Některé hráčky švýcarského týmu se zatvářily překvapeně, když při slavnostním losu uslyšely dvě jména českých tenistek pro sobotní dvouhry. Vždyť i kapitán Petr Pála přiznává, že ještě ve čtvrtek počítal s dvojicí Karolína Plíšková a Petra Kvitová. A až pár hodin před losem plány změnil.

„Včera to bylo jinak. I Bára dnes odtrénovala s Petrou a až potom se dozvěděla, že zítra bude hrát. Komplikace to samozřejmě je. Karolína je holka číslo jedna, která ještě den před losováním odehrála perfektní trénink. Bohužel se jí přes noc udělalo blbě a rozhodlo se, že nebude moct nastoupit,“ vysvětloval Petr Pála.

Ten tak proti původním plánům nominoval Barboru Strýcovou. Česká trojka podle žebříčkového postavení usínala s tím, že si úvodní den nezahraje.

„Nebylo to nic úplně šíleného, protože já jsem byla připravená. Vždycky se může stát cokoliv a ten druhý prostě musí nastoupit,“ prozradila Barbora Strýcová, která si ve druhé sobotní dvouhře zahraje se švýcarskou jedničkou Belindou Bencicovou.

Fedcupové utkání zahájí Petra Kvitová a senzační přemožitelka dvou českých singlistek z předloňského semifinále v Luzernu Viktoria Golubicová.

„Samozřejmě se budu snažit soustředit sama na sebe. Holek se ale samozřejmě zeptám, jaké to bylo a co na ní říkají. Zdravotně jsem v pohodě a to je hlavní,“ těší se na utkání Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme