Po dlouhé době se na kurtu cítím vážně dobře, věří si před startem na Australian Open Tomáš Berdych

Na významných turnajích má stále velké cíle, i když se jeho postavení na žebříčku za poslední roky zhoršuje. Tenista Tomáš Berdych si před vstupem do grandslamového Australian Open může věřit, a má k tomu hned několik důvodů.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Uvidíme, jak dlouho vydržím, a třeba to bude zajímavé, vtipné spojení. Stejně jako na začátku,“ řekl o svých vlasech Radiožurnálu Tomáš Berdych.

Právě díky delším vlasům, které si nechal narůst, vypadá teď podobně jako v dobách, kdy grandslamové turnaje začal objíždět. Ale to není důvod, proč se teď může cítit mladší. Po problematickém roku se zbavil potíží se zády.

Úspěšný start Australian Open. Do druhého kola postupují Siniaková i Allertová

Číst článek

„Cítím se dobře. Musím říct, že po hodně dlouhé době se na kurtu cítím fakt dobře, kdy můžu říct, že tělo je opravdu stoprocentní. Není tam nic, kdy bych dohrál a něco mě trochu zlobilo. Taky je to hned na kurtu vidět, celý projev je úplně jiný,“ vysvětluje Berdych před Australian Open.

Právě zdraví může hrát v sezoně, ve které zatím řada konkurentů a vrstevníků s problémy a limity bojuje, zásadní roli. A pak také sebevědomí. Tomáši Berdychovi se teď sešlo obojí i díky vyhranému exhibičnímu turnaji, ve kterém zdolal třeba domácí hvězdu Kyrgiose nebo Španěla Nadala.

„Musím říct, že aspoň mně to tenisově pomohlo. Myslím, že to byl takový příjemný večer,“ vrací se úspěšným supertie-breakům tenista.

Pro českého tenistu teď ale bude mnohem důležitější, aby uspěl i v klasických dlouhých setech na grandslamovém turnaji, na kterém by chtěl mít stále ty nejvyšší cíle.

„Tohle si myslím, že je ten nejlepší začátek. Tenis a hru mám pořád dost dobrou na to, abych byl ty nejlepší schopen trápit a porážet. Teď to může být hodně zajímavá sezona tím, jak se všechno hodně mění a střídá,“ uvědomuje si český hráč.

Servis, nejsnazší cesta k bodům. Důraz na podání pomohl v Melbourne Siniakové i Allertové

Číst článek

Určitě si myslím, že nebude nic takového, jak jsme byli zvyklí v letech předtím, kdy všechny grandslamy vyhráli dva kluci nebo jeden a od čtvrtfinále byli ti hráči vždycky stejní. Myslím si, že dneska tohle absolutně nehrozí, pokud člověk bude nachystaný a dobře připravený, tak tam ta šance na něj stále čeká,“ věří před svým 15. Australian Open mezi dospělými Berdych.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme