Máme grandslamovou šampionku a olympijské vítězky, říká před turnajem v Praze tenisový šéf Kaderka

Hned několik olympijských medailistek nebo grandslamových šampionek dorazí do Prahy, na finálový turnaj nové ženské týmové soutěže. Nominaci na pohár Billie Jean Kingové, dřívější Fed Cup, zveřejnily v podobném čase federace všech 12 zemí, které se v libeňské hale představí. Češky budou navazovat na šest titulů ve fedcupové éře kapitána Petra Pály, týmovou jedničkou bude vítězka letošního Roland Garros Barbora Krejčíková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítězky Fed Cupu, nyní pojmenovaného jako Pohár Billie Jean Kingové

Trofej pro vítězky Fed Cupu, nyní pojmenovaného jako Pohár Billie Jean Kingové | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Tenisové federace 12 zemí oznámily, které hráčky dorazí na finálový turnaj ženské týmové soutěže do Prahy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaké české a zahraniční tenistky se představí na turnaji v Praze

„Máme grandslamovou vítězku, olympijskou finalistku a zlaté olympijské medailistky. Báru Krejčíkovou, debla Krejčíková se Siniakovou a Markétu Vondroušovou,“ zmínil pro Radiožurnál podstatnou část pětičlenné české reprezentace, ve které jsou ještě Tereza Martincová a Lucie Hradecká, šéf tenisového svazu Ivo Kaderka.

Ano, kdyby se síla jednotlivých skupin měřila podle počtu získaných olympijských medailí na posledních hrách v Tokiu, neměla by ta „česká“ konkurenci. Také Švýcarky jsou na tom podobně díky olympijskému zlatu Belindy Bencicové a stříbrnému deblovému páru Bencicová, Golubicová.

„Tam to dopadlo možná bych řekl 2:1 pro Švýcarsko a nám bude stačit 2:1 jakkoliv, obráceně,“ naráží kapitán Petr Pála na to, že Bencicová porazila v Tokiu obě nejlepší singlistky současného výběru.

Nejdřív Barboru Krejčíkovou a pak ve finále i Markétu Vondroušovou. Ale teď při poháru Billie Jean Kingové by si hlavně přál, aby Češky v duelu proti Švýcarkám ještě bojovaly o postup do semifinále.

A tedy aby zvládly úvodní duel tříčlenné skupiny proti Německu s trojnásobnou grandslamovou šampionkou a někdejší světovou jedničkou Angelique Kerberovou.

„Zase hraje dobře a věřím, že bude hodně diváků a že O2 arena zůstane nedobyta, co se týká českého týmu i v nové soutěži,“ přeje si Kaderka.

Finálový turnaj začne v libeňské hale v pondělí 1. listopadu a potrvá skoro celý týden – do soboty.

Dorazí na něj krom zmíněných tenistek třeba devatenáctiletá hvězda posledního US Open Kanaďanka Leylah Fernandezová, silné Španělky Garbině Muguruzová či Paula Badosaová nebo třeba někdejší světová jednička a další grandslamová šampionka Běloruska Viktoria Azarenková. Vstupenky půjdou do prodeje ve středu v poledne.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme