Policisté odložili případ přepadení Petry Kvitové, pachatele nedopadli

Policisté odložili po 11 měsících případ napadení Petry Kvitové. Českou tenistku neznámý pachatel přepadl v jejím prostějovském bytě v prosinci loňského roku a poranil ji prsty na levé ruce. Kvitová musela absolvovat operaci a tři měsíce nesměla hrát tenis.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usměvavá Petra Kvitová

Usměvavá Petra Kvitová | Zdroj: Reuters, Reuters

Policii dorazily stovky podnětů na případného pachatele, ale ani ty nepomohly jeho dopadení. Kauzu policisté klasifikovali jako vydírání a na dopadení pachatele byla vypsána odměna ve výši půl milionu korun.

Kvitové při přepadení pořezal útočník prsty na levé ruce a dvojnásobná wimbledonská musela absolvovat operaci. Po ní byla tři měsíce bez tenisu.

„Součástí šetření bylo mimo jiné poměrně rozsáhlé expertní zkoumání, znalecké posudky a odborná vyjádření. Na základě těchto znaleckých vyjádření můžu s jistotou konstatovat, že zranění , která Petra Kvitová utrpěla, si v žádném případě nemohla způsobit sama,“ vyvrací spekulace o původu zranění pro Radiožurnál šéf olomoucké kriminálky Jan Lisický.

Tenistka se vrátila na French Open, kde došla do druhého kola. V travnaté části sezony dokázala vyhrát titul v Birminghamu a na svém oblíbeném Wimbledonu skončila po druhém kole.

„Asi bych řekla Paříž, pak vítězství na Muguruzaovou na US Open a vyhraný titul v Birminghamu. To jsou tři nejlepší momenty. Ale nejemotivnější to asi bylo v Paříži,“ komentovala svou sezonu pro Radiožurnál už dříve Kvitová.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme