Muchová je ve finále Prague Open, Strýcová v semifinále dostala kanára a končí

Tenistka Karolína Muchová postoupila do finále turnaje WTA v Praze. V semifinále porazila Američanku Bernardu Peraovou 6:2 a 7:5. Ve finále se utká s úspěšnou kvalifikantkou Jill Teichmannovou, která vyřadila Barboru Strýcovou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:55 3. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Souboj tenistek ze začátku druhé stovky světového žebříčku vyšel lépe pro tu mladší z nich. 22letá Karolína Muchová postoupila ve Stromovce do svého prvního finále na okruhu WTA v životě. Už teď je jasném, že se posune minimálně od osmé světové desítky.

‚Kurty máme sto metrů od domu.‘ Přesto dle Josefa Muchy nebylo jisté, že si Karolína vybere zrovna tenis

Číst článek

Tenistce z Olomouce vyšel na kurtech Sparty úvod zápasu. Vyhýbala se úderům do forhendu Američanky a sama zvládala zakončovat výměny. První sada trvala jen půl hodiny a Češka ji vyhrála 6:2.

Ve druhém dějství se ale Muchové dlouho nevedlo. Přišla o svůj první servis a za stavu 0:2 dokonce při vlastním podání prohrávala 0:40. V téměř čtvrthodinovém gemu odvrátila celkem pět brejkbolů a vrátila se do zápasu.

V koncovce pak získala rozhodující brejk, když za stavu 6:5 nedovolila Peraové jediný míček. Za hodinu a půl vyhrála 6:2, 7:5, postoupila do svého prvního finále v životě.

„Poprvé v semifinále, poprvé ve finále. Je to super,“ říkala pro Radiožurnál Muchová

I tentokrát bude ve Stromovce česká teniska ve finále:) Karolína Muchová je super, zábava na kurtu neskutečná i v té zimě

12:44 – 03. 05. 2019

1 27

Finále mohlo být čistě české, jenže Barbora Strýcová nezopakovala výkon, kterým ve čtvrtek vymazala z kurtu Kateřinu Siniakovou. Během semifinále nenašla recept na taktiku švýcarské kvalifikantky Jill Teichmannové s vysokými míči do bekhendu. 

„Hrála hrozně chytře. Vždy si mě odtlačila a já prostě neměla co hrát,“ líčila pro Radiožurnál Strýcová

S turnajem se za hodinu a 18 minut rozloučila obdrženým kanárem a porážkou 3:6 a 0:6. Karolína Muchová se s Jill Teichmannovou v sobotu utká o svůj první turnajový titul z okruhu WTA. 

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Muchová (ČR) - Peraová (USA) 6:2, 7:5, Teichmannová (Švýc.) - Strýcová (9-ČR) 6:3, 6:0.

vman, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme