Ve Stromovce se dohrálo první kolo Prague Open, postoupily Siniaková, Strýcová i Muchová

Tenistky Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a na divokou kartu startující Karolína Muchová zvládly vstup do pražského antukového turnaje WTA a prošly do druhého kola. Se soutěží se naopak rozloučila Marie Bouzková. O postup bude ještě v prvním kole bojovat Kristýna Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:57 30. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila v pražské Stromovce do dalšího kola

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila v pražské Stromovce do dalšího kola | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Siniaková, semifinalistka pražského turnaje z před čtyř let, získala v duelu s Jakupovićovou prvních sedm her a postup slavila za hodinu a pět minut. „Hrozně jsem se soustředila, aby to doma skončilo, jak to skončilo,“ řekla Siniaková.

Petra Kvitová je se dvěma tituly aktuálně nejúspěšnější tenistkou sezony

Číst článek

Strýcová si poradila s předloňskou vítězkou ze Stromovky Monou Barthelovou, Němku zdolala 6:4 a 6:2 a oplatila jí porážku ze semifinále 2017. „Fanoušci byli jako vždy skvělí,“ řekla svěřenkyně Davida Kotyzy, která minulý týden hrála semifinále v Istanbulu. Její další soupeřkou bude Jessica Pegulaová z USA.

Muchová měla hrát původně kvalifikaci, ale dostala divokou kartu místo Šafářové, která se rozhodla do dvouhry nenastoupit. Proti sedmnáctileté Šwiatekové se postupně dostávala do tempa a v rozhodující sadě zvládla lépe koncovku. "Byla jsem odvážnější, zahrála pár vítězných úderů, to rozhodlo," řekla Muchová po vítězství nad finalistkou nedávného turnaje v Luganu.

Do hlavní soutěže se dostala přes prohru ve finále kvalifikace jako lucky loser Marie Bouzková. V duelu tenistek z kvalifikace ale prohrála s Antonií Lottnerovou z Německa 1:6, 4:6.

Pavouk dvouhry přišel po nasazené jedničce Karolíně Plíškové i o osmičku Markétu Vondroušovou, která se odhlásila kvůli žaludečním problémům.

S turnajem se rozloučila druhá nasazená Anastasija Sevastovová z Lotyšska. Světová třináctka prohrála s Anastasií Potapovovou z Ruska.

V úterý je na programu všech šestnáct zápasů prvního kola, protože v pondělí se kvůli dešti neodehrál ani jeden duel.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (6-ČR) - Jakupovićová (Slovin.) 6:0, 6:2, Schmiedlová (SR) - Kužmová (7-SR) 6:3, 6:3, Strýcová (9-ČR) - Barthelová (Něm.) 6:4, 6:2, Wang Čchiang (3-Čína) - Gasparjanová (Rus.) 6:3, 3:6, 6:2, Čepelová (SR) - Vögeleová (Švýc.) 6:1, 6:2, Pegulaová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:7 (7:9), 6:3.

Kvalifikace - 3. kolo:
Teichmannová (Švýc.) - Allertová (ČR) 6:4, 6:2, Haasová (Rak.) - Bouzková (ČR) 7:6 (8:6), 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Haddadová Maiaová, Stefaniová (Braz.) - Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) 6:1, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme