Prague Open slibuje silné obsazení. Chybět nebudou ani největší české hvězdy

Tenistky z Austrálie, Francie, Velké Británie nebo Spojených států mají dostatek šancí zahrát si velké zápasy před svými fanoušky. Pro všechny ostatní bez grandslamů je situace složitější, proto se víc na domácí akce těší. Třeba Barbora Strýcová, jedna z domácích hvězd turnaje, který začíná v pražské Stromovce v pondělí dopoledne a slibuje silné obsazení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

„Už se moc těším. Zaprvé ráda hraju v Čechách a zadruhé je turnaj skvěle zorganizovaný," řekla Radiožurnálu před startem Prague Open Barbora Strýcová. Do utkání přináší k tenisovým úderům i emoce, a proto patří její zápasy k nejvyhledávanějším. Příkladem budiž loňský duel proti pozdější finalistce Samantě Stosurové.

Ten měl asi nejbouřlivější atmosféru v historii turnaje v pražské Stromovce. „Škoda, že byla taková zima. Lidem to ale nevadilo a byli úžasní. Doufám, že letos přijdou zase," vyzývala sedmnáctá hráčka světového žebříčku, pro kterou turnaj začne na prvním kurtu až v úterý dopoledne, kdy se střetne s Němkou Görgesovou.

Ohromnou podporu fanoušků cítila ve svých zápasech v areálu Sparty pokaždé i trojnásobná vítězka turnaje Lucie Šafářová. Zvlášť loni, kdy bojovala s následky komplikované nemoci. V Praze tenkrát slavila svou první singlovou výhru po návratu na kurty a nakonec i titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pražské Stromovce se představí například i třetí hráčka světa Karolína Plíšková

„Zlomový turnaj. Zase jsem vyhrála pár utkání a podpora byla fakt úžasná," vzpomínala osmadvacátá hráčka světového pořadí. Také Šafářová zahájí turnaj až v úterý. Od deseti hodin dopoledne se představí proti Slovence Kucové.

Příchozí fanoušci se pravděpodobně budou moci těšit z toho, že uvidí české tenistky v závěrečných zápasech turnaje. Aktuální světová trojka Karolína Plíšková je v Praze nasazenou jedničkou. V hlavní soutěži se představí kompletní tým z fedcupového semifinále na Floridě. „Obsazení je nesmírně silné. Máme se na co těšit a věřím, že diváci uvidí atraktivní tenis," přála si ředitelka turnaje Kateřina Černošková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme