Krejčíková v Praze nedala šanci Siniakové a míří do semifinále. Postupuje i Martincová

Barbora Krejčíková postupuje do semifinále tenisového turnaje Prague Open. Česká tenistka si poradila se svou deblovou partnerkou Kateřinou Siniakovou 6:3 a 6:0. Semifinalistkou je i Tereza Martincová, která ve čtvrtfinále dvakrát porazila 6:2 Viktórii Kužmovou ze Slovenska.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:09 16. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Dlouholeté partnerky ve čtyřhře Krejčíková a Siniaková proti sobě ve dvouhře hrály na okruhu WTA poprvé. „Je těžké, že takhle musíme proti sobě nastoupit a jedna z nás musí prohrát. Ale jsem ráda, že jsem vyhrála já, protože jsem chtěla vyhrát. Ale je mi líto Katky, protože jí vždycky přeju to nejlepší,“ řekla po zápase Krejčíková.

Útok na Grand Slam i olympijské zlato. Letošní tenisový suverén Djoković potvrdil účast v Tokiu

Číst článek

Krejčíková začala zápas nervózněji, když ztratila v úvodu vedení 3:0, následně však Siniakové nepovolila ani gem. V prvním setu si došla pro výhru 3:0 a ve druhém udělila své soupeřce nepopulárního kanára.

Od květnového turnaje ve Štrasburku Krejčíkováporazila jen světová jednička a pozdější šampionka Wimbledonu Ashleigh Bartyová v osmifinále londýnského turnaje. Další soupeřkou čerstvé vítězky Roland Garros bude v semifinále devatenáctiletá Číňanka Wang Sin-jü. 

Postup Martincové

Martincová v prvním setu promarnila vedení 2:0, dovolila soupeřce vyrovnat, ale poté už neztratila ani game. Ve druhé sadě naopak šestadvacetiletá Češka prohrávala 0:2, ale šesti úspěšnými hrami za sebou dotáhla zápas do vítězného konce.

„Je to skvělé. Nikdy se mi v Praze nedařilo, svazovalo mě to tady a výkony byly šílené. Semifinále doma je pro mě fakt skvělé, je to úplně něco jiného než na jakémkoliv jiném turnaji,“ řekla Martincová v rozhovoru na kurtu.

Martincová postoupila do čtvrtého semifinále na okruhu WTA a bude usilovat o první finálovou účast v kariéře. Její soupeřkou bude devátá nasazená Greetje Minnenová z Belgie, kterou loni v jediném dosavadním vzájemném utkání porazila ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 236.238 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Krejčíková (2-ČR) - Siniaková (5-ČR) 6:3, 6:0 - Martincová (8-ČR) - Kužmová (SR) 6:2, 6:2, Minnenová (Bel.) - Sandersová (Aus.) 6:2, 6:1.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme