Tenisové Prague Open: Martincová se probojovala do čtvrtfinále, duel Siniakové a Smitkové odložen

Osmá nasazená Tereza Martincová je první českou čtvrtfinalistkou tenisového turnaje Prague Open. Američanku Asiu Muhammadovou porazila 6:3 a 6:4. V dalším kole na tvrdém povrchu ve Stromovce narazí na vítězku slovenského derby mezi přemožitelkou Petry Kvitové Rebeccou Šramkovou a Viktórií Kužmovou.

Praha (Aktualizováno: 19:45 14. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová

Tenistka Tereza Martincová | Zdroj: Reuters

Martincová, která si před dvěma týdny postupem do třetího kola Wimbledonu vylepšila grandslamové maximum, potvrdila roli favoritky.

Tenisové Prague Open: Siniaková, Martincová a Krejčíková jsou ve 2. kole, Bouzková se loučí

Číst článek

Soupeřce z konce druhé stovky světového žebříčku v první sadě dvakrát vzala podání a zvítězila 6:3. V úvodu druhého setu česká tenistka, jíž patří v žebříčku 78. příčka, zaváhala a prohrávala 0:3.

„Musela jsem se hodně koncentrovat na každý míč, protože ten povrch pro mě není úplně ideální. Musím se na to soustředit, protože to skáče a snažila jsem se víc chodit na síť, včera jsem zůstávala zbytečně vzadu,“ řekla Radiožurnálu Martincová.

Nezpanikařila, vrátila se do setu a brejkem v deváté hře rozhodla. Utkání dopodávala čistou hrou. Martincová byla celý duel aktivnější.

Derby přerušil déšť

O postup do čtvrtfinále ve středu hrály také turnajová čtyřka Kateřina Siniaková a Tereza Smitková, ale jejich vzájemný zápas byl za stavu 2:6, 7:6 a 5:3 pro Siniakovou přerušen.

Dohrávat se bude ve čtvrtek, kdy bude o čtvrtfinále usilovat také vítězka Roland Garros a nasazená dvojka Barbora Krejčíková.

dpr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme