Muchová ve finále nestačila na Švýcarku Teichmannovou a titul v Praze nezískala

Česká tenistka Karolína Muchová nestačila ve finále Prague Open na Švýcarku Jil Teichmannovou a prohrála 6:7, 6:3 a 4:6. Před jejím finálovým zápasem se s českými diváky rozloučila několikanásobná vítězka Fed cupu Lucie Šafářová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Stošestá hráčka světového žebříčku WTA Karolína Muchová nastoupila k utkání s o čtyřicet pozic hůře postavenou Švýcarkou Jil Belen Teichmannovou, která do turnaje prošla z kvalifikace.

Tenistka Muchová se představí v pražském finále. Dokáže navázat na své krajanky?

Číst článek

Šlo o první vzájemné utkání těchto dvou tenistek. Švýcarská hráčka narozená ve Španělsku postoupila do finále přes Barboru Strýcovou. To dvaadvacetiletá Češka v semifinále přemohla Bernardu Peraovou z USA.

Už první gemy finálového klání ukázaly, že podání nebude silnou stránkou ani jedné ze soupeřek. V prvních šesti hrách viděli diváci ve Stromovce hned čtyři brejky, dva na každé straně a stav byl 3:3.

Poté šla Švýcarka do vedení 4:3 a v osmém gemu si vypracovala i další příležitost na prolomení servisu Muchové. Dvaadvacetiletá Češka ale dokázala brejkbol odvrátit a srovnala na 4:4.

Obě tenistky lépe podávaly, ale ve dvanáctém gemu přišly pro Muchovou potíže a soupeřka měla tři setboly. Česká tenistka ale všechny odvrátila a vynutila si zkrácenou hru.

V ní však dominovala rodačka z Barcelony a vypracovala si další tři příležitosti na uzavření setu. Dva z nich Muchová dokázala odvrátit, třetí už nikoliv. Švýcarka tak ovládla tiebreak poměrem 7:5.

Muchová se ale nevydařenou koncovkou první sady nenechala zaskočit, udržela své podání a následně vyhrála i gem při servisu Teichmannové. Jednadvacetiletá Švýcarka ale zareagovala rebrejkem a při svém podání srovnala na 2:2. Další tři hry ale opět putovaly na konto české tenisky. Za stavu 5:3 dostala Muchová příležitost set dopodávat, což se jí i přes soupeřčin brejkbol podařilo.

Ve zlepšeném výkonu pokračovala Muchová i v závěrečném dějství a brzy vedla 2:0. Teichmannová se ale zvedla, vyrovnala na 2:2. Češka ale nenechala převzít švýcarskou tenistku otěže a opět jí sebrala podání, jeho zisk ale potvrdit nedokázala a stav byl opět srovnaný na 3:3. 

V devátém gemu přišel pro českou tenistku náročný test, kdy musela pro pokračování zápasu udržet své podání. To ale nezvládla, a rozhodující sadu tak prohrála 4:6. První titul z turnaje WTA si tak odnesla Teichmannová.

Utkání se dohrávalo za deště, který byl podle Muchové hodně nepříjemný: „Počasí nebylo moc dobré. Myslím si, že mi to nepomohlo ani ve hře, protože byly pomalé míče a nešlo mi tak rychle zabít balón. Celkově to bylo takové pomalejší, ale soupeřka hrála dobře. Já jsem se potom trošku vystřílela, v důležitých momentech jsem nezahrála nejlépe a ona si to podržela.“

Celkově byla Muchová z výsledku posledního zápasu turnaje v Praze hodně zklamaná, ale i tak věří, že to nebylo její poslední finále: „Doufám, že to nebylo moje poslední finále, a že mě to spíš rozjede a bude se mi dařit dál. Většinu zápasů jsem odehrála dobře, jak jsme chtěli a plánovali s koučem. Stále tam jsou rezervy, na kterých musíme pracovat. Taky co jiného bychom dělali, kdyby tam žádné rezervy nebyly. Zvládla jsem ale vyhrát těžké zápasy proti výborným soupeřkám, takže mě to určitě posune.“

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):
Dvouhra - finále:
Teichmannová (Švýc.) - Muchová (ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4.

Kryštof Berka, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme