Před Wimbledonem spolu trénovali, teď se utkají o finále. Berdych volí na Federera obvyklou přípravu

Tenista Tomáš Berdych je posedmé v kariéře v grandslamovém semifinále a právě Wimbledon je také jediný turnaj velké čtyřky, kde se mu už povedlo semifinále vyhrát. Bylo to před sedmi lety a tehdejší úspěch teď připomínají i jména soupeřů.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych.

Český tenista Tomáš Berdych. | Zdroj: Reuters

V roce 2010 porážel Tomáš Berdych Švýcara Rogera Federera ve čtvrtfinále, Srba Novaka Djokoviče v semifinále, tak teď by bylo dobré to otočit, dělal si český tenista legraci v angličtině při setkání se světovými reportéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych k přípravě na Rogera Federera

Náladu teď může mít dobrou, na kurtech se mu po delší době opakovaně daří hrát tak, jak by si představoval, a když se to všechno správně sejde i v pátek, třeba by z toho mohlo být i druhé finále kariéry. Ale úkol je to teď zřejmě nejtěžší možný mezi tenisty – porazit na trávě ve Wimbledonu Rogera Federera.

„Myslím, že dneska není lepšího hráče, který by tady byl, a to jak s formou, tak s tím, co má za sebou,“ tuší Tomáš Berdych. Svého soupeře zná dobře, takže mu ani nevadí, že kvůli podobným hracím časům zatím výkony Rogera Federera ve Wimbledonu (mimochodem Švýcar tady letos ještě neztratil ani set) skoro neviděl.

„Vždycky jen krátce něco v televizi, protože jsme hráli relativně v podobný čas. Měl jsem možnost s ním trénovat před turnajem,“ řekl Berdych.

Jsem z toho špatný, přiznává Djoković po skreči. Nezvyklé, ale stává se to, říká Berdych

Číst článek

Teď je jisté, že už spolu Tomáš Berdych a Roger Federer ve Wimbledonu trénovat nebudou, maximálně budou stát vedle sebe na jiných kurtech. A soustředit se budou pochopitelně každý na své obvyklé rituály. Podle českého tenisty je důležité, aby čtvrteční příprava vypadala tak jako jindy, tak jako před všemi zatím úspěšně zvládnutými zápasy na tomto grandslamu.

„Je to pořád stejné, člověk si jde zahrát, jde se lehce zpotit. Maximálně si tam zařadí jedno, dvě cvičení, která můžou lehce simulovat něco z toho hráče, co má jiného než zápasy, co byly předtím. Není to, že by v tom člověk hledal vědu. Turnaji běží a není potřeba do toho nějak zasahovat,“ uzavřel český tenista Tomáš Berdych. Semifinále je na programu v pátek. 

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme