Před zápasem si Kvitová při vzpomínání pobrečela, po dvou hodinách na kurtu ale zařídila týmu první bod

Česká tenistka Petra Kvitová už zase vyhrává fedcupové zápasy. Na vítězství čekala z různých důvodů od pražského finále s Ruskami z listopadu roku 2015. A teď se z něj opět radovala v libeňské hale. V úvodním utkání proti Švýcarkám udolala Viktoriju Golubicovou 6:3 ve třetím setu a svému týmu zařídila první bod duelu.

Rozhovor Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Petro, toto je vaše sedmadvacátá singlová výhra ve Fed Cupu. Doháníte Hanu Mandlíkovou a Helenu Sukovou. Jak těžká ta výhra byla?
Dneska byla hodně těžká, za to si ale můžu i já sama tím zkaženým druhým setem, kdy jsem soupeřce dala šanci se ukázat.

Začala jsem výborně, byla jsem skoro v transu, což mě na začátku druhého setu emočně vyčerpalo a cítila jsem se jakoby vyschlá a prázdná. Nešlo mi vyhecovat se, byla jsem apatická. Po přestávce, kterou jsem si po druhém setu dala, jsem se ale vrátila a věděla jsem, že to prostě musím vybojovat.

Jste první českou singlistkou, která Golubicovou porazila. Čím byla nepříjemná?
Je pravda, že mi tahle statistika hlavou probleskla. Byla opravdu nepříjemná, hlavně ve druhém setu se mi nedařilo přečíst ani její bekhend, ani forhend. Musela jsem na víc chodit hodně na síť, jinak by ty výměny byly hrozně dlouhé.

Díky tomu jste tady v Praze vyhrála zápas poprvé od podzimu 2015, tuto sérii jste vnímala?
Ne, tuhle sérii jsem nevnímala. Spíš to, že jsem ve Fed Cupu chyběla z jiných důvodů.

První hrací den ovlivnila absence Karolíny Plíškové, jak to vypadá na druhý den?
Netuším vůbec, ale myslím si, že máme silný tým, i kdyby Karolína nemohla hrát, takže já tohle vůbec neřeším a jsem ráda, že jsem odvedla svojí práci. Záleží to na kapitánovi, jestli mě nasadí nebo ne. Já jsem každopádně připravená.

Jak těžké bylo jít na kurt po připomínce Jany Novotné na začátku zápasu?
Musím říct, že tohle byl pro mě opravdu těžký moment. Já jsem byla na pohřbu a Janu znám z Wimbledonu, když se potom začalo tleskat, tak jsem se rozplakala. Pro mě po tom nebylo vůbec jednoduché jít na zápas. Bylo to krásné, ale emočně to před zápasem nebylo ideální.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme