Radek Štěpánek ukončil spolupráci s kondičním koučem Všetíčkem, ten tenistu trénoval 16 let

Svou délkou šlo o unikátní spolupráci v profesionálním sportu, ale i tento příběh má svůj konec. Tenista Radek Štěpánek a kondiční kouč Marek Všetíček ukončili vzájemnou spolupráci. Rozhodnutí oznámili společně a nechyběly u toho ani vítězné doutníky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek se svým kondičním trenérem Markem Všetíčkem

Radek Štěpánek se svým kondičním trenérem Markem Všetíčkem | Zdroj: ČTK

„Byly samozřejmě chvíle, kdy jsme museli překonat krize, ale jak jsme si vždycky říkali, že vlci vyjí a karavana jede dál,“ popisuje pro Radiožurnál společné motto dvojice Všetíček.

Bylo to zřejmě poprvé, kdy sportovci nekouřili doutníky po vyhraném šampionátu nebo turnaji, tohle byla oslava výjimečného sportovního spojení, které trvalo 16 let.

„V roce 2002, kdy jsem přišel k Radkovi, tak to bylo takové krásné, mladé ucho. Na prvním obědě si dával frankfurtskou polévku s třemi rohlíky a k tomu si dal guláš s osmi knedlíky, takže jsem koukal,“ vzpomínal kondiční kouč Všetíček na začátek spolupráce, během které to Radka Štěpánka často bolelo.

„Příprava v Mexiku nebo můj první výběh v St. Antonu. Na sjezdovce mi sebral lyže a řekl 'Tak čau, uvidíme se nahoře.' Na to nikdy nezapomenu, protože jsem byl totálně vyčerpaný. Když jsem pak šel tu sjezdovku za nějaký delší období naší spolupráce, tak jsem se u toho smál,“ usmívá se český tenista.

I díky tomu se dostal do nejlepší světové desítky, a i kvůli tomu dokázal opakovaně rozhodnout finálové utkání Davisova poháru.

„Speciálně v roce 2012, kdy rozhodoval bod s Almagrem, tak to asi pro mě byl asi největší vrchol emocí, které jsem jako trenér zažil. Bezprostředně po tom zápase za mnou přišli wimbledonský vítěz pan Kodeš spolu s Ivanem Lendlem a blahopřáli mi,“ těšilo Všetíčka.

Loučení v přátelském duchu

Radku Štěpánkovi pomáhal 16 let, tak dlouhá spolupráce není v tenise ani v jiných sportech běžná, teď ale přece jen končí.

Oba cítili, že už se ten čas, kdy se rozloučí, blíží, a tak to udělali teď, tak aby jeden druhému nebránili v dalších příležitostech, které by mohly přijít.

„Po takhle dlouhé době, kterou jsme zažili, jsme oba dva vítězové,“ dodává kondiční trenér a tak vysvětluje i doutníky a dort jako sladkou tečku.

Štěpánek letos další zápas nepřidá, rozhodl se předčasně ukončit sezonu

Číst článek

„Na té trase nás provázela jedna velká věc a to bylo obrovské přátelství, které zůstane navždycky, a toho si budu vždycky nejvíc vážit,“ řekl osmatřicetiletý tenista.

Ten se bude už bez Marka Všetíčka připravovat na svou další profesionální sezonu. Protože byl dlouho zraněný, může v ní využít chráněného žebříčku a dostat se i jako singlista na ty největší turnaje.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme