VIDEO: Nadal pomáhal na Mallorce uklízet po povodních, svou tenisovou akademii otevřel potřebným

Během bleskových záplav na španělské Mallorce byla potřeba každá pomocná ruka. Pomoct se rozhodla i světová tenisová jednička Rafael Nadal, který je místním rodákem. Kromě toho, že pomáhal s úklidem v ulicích, otevřel španělský tenista také svou akademii, která nyní slouží jako útočiště pro potřebné.

Palma de Mallorca Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadal uklízel na Mallorce škody po povodních přímo v ulicích jako jeden z dobrovolníku, jak jako první informovaly španělské noviny AS.

Po záplavách na Mallorce je už 10 mrtvých. Češi na ostrově jsou v pořádku

Číst článek

Kromě toho ještě tenista otevřel dveře budovy své akademie, kterou na španělském ostrově otevřel v roce 2016. Na tuto slavnost tenkrát zavítal i Roger Federer.

„Je to smutný den pro Mallorcu. Chci vyjádřit upřímnou soustrast všem příbuzným obětí povodně. Stejně jako včera jsme tu pro všechny, kteří potřebují ubytování,“ uvedl na svém twitterovém účtu Španěl.

„Jsem s ním v kontaktu a ptal jsem se ho, jestli můžu nějak pomoci. Vidět, jak Rafa pomáhá vesnicím na ostrově, odkud pochází, je velmi inspirující,“ řekl k Nadalovi pro stránky ATP Federer.

Rafael Nadal je velkým patriotem. Kromě pomoci při povodních je jedním z mála tenistů ze světové špičky, který nemá bydliště hlášeno v Monaku. Tam se oficiálně odstěhuje většina hráčů kvůli možnosti nízkých daní.

Día triste en Mallorca. Mi más sincera condolencia a los familiares de los fallecidos y heridos por las graves inundaciones en San Llorenç. Tal y como hicimos ayer volvemos a ofrecer hoy las instalaciones de @Rafa Nadal Academy by Movistar para todos los afectados que necesiten alojamiento

11:54 – 10. 10. 2018

11251 50592

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme