Nadal odstoupil z turnaje v Paříži, jedničkou se tak stane srbský tenista Djokovič

Španělský tenista Rafael Nadal odstoupil kvůli zranění břišních svalů z turnaje v Paříži a přijde tak o místo světové jedničky. V čele žebříčku ATP ho v pondělí vystřídá Srb Novak Djokovič, který se na tenisový trůn vrátí po téměř dvouleté pauze.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se z French Open odhlásil kvůli bolestivému zápěstí

Rafael Nadal se z French Open odhlásil kvůli bolestivému zápěstí | Zdroj: Reuters

Rafa Nadal talks about the injury concern that led to his his withdrawal from Paris.

Read More: bit.ly/2ADLaZz

17:21 – 31. 10. 2018

59 160

"Před pár dny jsem začal mít problémy v oblasti břicha, bolelo to hlavně při podání. Doktoři mi řekli, že bych raději neměl hrát," uvedl dnes Nadal v oficiálním prohlášení krátce před tím, než z pařížského turnaje Masters odstoupil.

Jako první nasazený měl rodák z Mallorky v úvodním kole volný los, dnes měl absolvovat zápas 2. kola. Aby si udržel pozici jedničky, potřeboval duel s krajanem Fernandem Verdascem vyhrát. Na kurt se ale nepostavil a jeho soutěžní pauza se tak opět protáhne. Naposledy hrál na US Open, kde v semifinále vzdal kvůli zranění kolena.

Jednatřicetiletý Djokovič návratem na první místo završí své znovuzrození po nucené zdravotní pauze. Po nevydařeném úvodu sezony, kdy se propadl až na 22. místo žebříčku, se rozehrál ke skvělým výkonům. Získal tituly ve Wimbledonu, na US Open a momentálně jeho vítězná série čítá 19 zápasů.

Na prvním místě žebříčku ATP strávil Djokovič dosud 223 týdnů. Naposledy mu pozice v čele patřila začátkem listopadu 2016. Nadal byl v čele od letošního 25. června, kdy sesadil Švýcara Rogera Federera.

99. titul pro Rogera Federera. Švýcarský tenista vyhrál turnaj v rodném městě už podeváté

Číst článek

Sedmatřicetiletý Federer, který útočí na 100. titul v kariéře, v Paříži postoupil stejně jako Djokovič už do osmifinále, zatím ale neodehrál ani game. Po úvodním volném losu vzdal jeho soupeř pro druhé kolo Milos Raonic bez boje. Kanaďan dnes před duelem z turnaje odstoupil kvůli zranění lokte.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 5,444.985 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
A. Zverev (4-Něm.) - Tiafoe (USA) 6:4, 6:4, Isner (8-USA) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:7 (2:7), 7:6 (7:1), Dimitrov (9-Bulh.) - Bautista (Šp.) 7:6 (12:10), 6:4, Nišikori (10-Jap.) - Mannarino (Fr.) 7:5, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme