‚Ta noha byla uspaná.‘ Nadalovi pomohly k cestě za rekordním titulem injekce, trápí ho chronické bolesti

Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Kdyby se bolest dala vyfotit, objevil by se na snímku tenista Rafael Nadal. I tak by se dal s nadsázkou charakterizovat staronový vítěz Roland Garros. Španělský rekordman v počtu vyhraných grandslamových turnajů v Paříži znovu ukázal, že na antuce nemá konkurenci, a to i přes to, že jeho cestu k titulu provázely chronické bolesti levé nohy, kvůli kterým musel před zápasy dostávat od lékařů injekce do nervů.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodák z Mallorcy porazil ve finále Nora Caspera Ruuda jasně 6:3, 6:3, 6:0 a vrátil se na antukový trůn po dvou letech.

Nadal nedopustil překvapení, rozdrtil Nora Ruuda a počtrnácté v kariéře slaví triumf na Roland Garros

Číst článek

Nadal navíc získal už rekordní 22. grandslamový titul a vylepšil tak vlastní maximum. Srb Novak Djoković a Švýcar Roger Federer mají o dva triumfy méně.

„Kdybych tomu sám nevěřil, tak bych tady teď asi nestál,“ odpověděl Nadal na otázku, jestli se po zranění před turnajem cítil na vítězství.

Injekce do nervů

Šestatřicetiletý Španěl následně připomněl, že více než měsíc bojoval s únavovou zlomeninou žeber a jeho tenisem roky zkoušené tělo navíc dlouhodobě trápí chronické problémy s levou nohou.

„Nevím, jak to přesně správně popsat v angličtině, ale vždy před zápasem jsem dostal injekci do nervu v noze. Ta noha byla uspaná. Jedině tak jsem byl schopný hrát,“ popisoval svoji cestu za rekordním 22. grandslamovým titulem pro stanici Eurosport.

Antukový král Nadal se dva dny po 36. narozeninách stal nejstarším vítězem Roland Garros v historii turnaje a v Paříži zůstal neporažený i ve svém čtrnáctém finále.

Nadal vyrovnal 22 grandslamovými tituly bilanci Steffi Grafové. Více triumfů mají v tenisové historii jen Serena Williamsová (23) a Margaret Courtová (24).

Wimbledon?

Mezi tenisovými příznivci visí otázka, jestli se aktuálně čtvrtý hráč světa objeví i na travnatém Wimbledonu, který startuje za tři týdny.

To však podle novinářů z BBC zůstává zatím nejednoznačné a záležet bude hlavně na tom, jestli s nemocnou nohou půjde na operaci, protože Nadal tvrdí, že už žádné další injekce nechce.

Rafa Nadal says he will not have any more injections in his foot, even if it is his only chance of playing Wimbledon. Treatment is planned later this week, but if that is unsuccessful he will have to decide whether to have surgery which could potentially extend his career.

19:47 – 05. 06. 2022

14 87

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme