‚Není ideální končit v půl druhé v noci.‘ Nadalův stý zápas na Roland Garros se rekordně protáhl

Antukový král Rafael Nadal na své sté utkání na Roland Garros asi jen tak nezapomene. Ne snad kvůli výsledku, dvanáctinásobný šampion French Open odešel po třech setech čtvrtfinálového souboje s Italem Jannikem Sinnerem tradičně jako vítěz. Hrací podmínky, čas zápasu a atmosféra na kurtu Philippa Chatriera už ale byly méně obvyklé.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal během osmifinále French Open

Rafael Nadal během osmifinále French Open | Foto: Panoramic/JB Autissier | Zdroj: ČTK

Kvůli koronavirovým opatřením se do hlediště centrkurtu dostala jen hrstka tenisových fanoušků, pokud ale některý z nich plánoval cestu domů nebo na hotel pařížským metrem, měl nejspíš smůlu. Utkání Nadala se Sinnerem skončilo až hodinu a 26 minut po půlnoci, což je na antukovém grandslamu rekordně pozdní čas.

‚Zítra si půjdu zaběhat.‘ Giustino udolal Mouteta v šestihodinové bitvě, delší byl jen jeden zápas

Číst článek

„Samozřejmě není ideální končit v půl druhé v noci. Ale skutečný problém je spíš počasí, bylo příliš chladno,“ citoval Nadala server NBC Sports.

„Vím, že třeba fotbalisté v takových podmínkách hrají běžně, ale tohle je trochu něco jiného. Neustále jsou v pohybu, ale my se často zastavujeme mezi výměnami nebo při změně stran. Pro tělo je to trochu nebezpečné, v takových podmínkách hrozí zranění,“ podotkl čtyřiatřicetiletý Španěl.

Úterní program na kurtu Philippa Chatriera

  • Collinsová - Jabeurová 6:4, 4:6, 6:4 (čas utkání 2:01)
  • Podoroská - Svitolinová 6:2, 6:4 (1:20)
  • Schwartzman - Thiem 7:6, 5:7, 6:7, 7:6, 6:2 (5:10)
  • Swiateková - Trevisanová 6:3, 6:1 (1:20)
  • Nadal - Sinner 7:6, 6:4, 6:1 (2:50)

Podobné problémy tenisté na French Open běžně řešit nemusí. V Paříži se hraje tradičně v květnu, kvůli koronaviru je ale termín letošního ročníku výrazně posunutý. Novinkou je navíc zatahovací střecha na centrálním dvorci Philippa Chatriera, která dává pořadatelům nové možnosti.

A ty byly vyhnány do extrému během úterního programu. Na centrální dvorec bylo naplánováno pět duelů. Začalo se hodinu před polednem a se všemi prostoji mezi zápasy se dohromady hrálo téměř 14 a půl hodiny.

Nadal ale bude mít dost času na odpočinek, semifinále s Diegem Schwartzmanem je na programu až v pátek. A nečeká ho nic snadného – poslední duel s Argentincem na římské antuce před třemi týdny prohrál.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme