Tenistka Voráčová boj s australskými úřady kvůli vízu vzdala, nasedla na letadlo a Melbourne opustila

Česká tenistka Renata Voráčová, která v Austrálii přišla o vízum kvůli neuznání výjimky z očkování, odletěla z Melbourne. S odkazem na vládní zdroje to uvedla agentura AFP. Aktuálně 81. deblistka světa, jež plánovala účast na grandslamovém Australian Open, v sobotu pozdě večer místního času nasedla na letadlo do Dubaje. O tom informoval australský zpravodajský web ABC.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 15:47 8. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voráčová se u protinožců dostala do podobných problémů jako nejlepší tenista světa Novak Djoković. Na rozdíl od něj se do země přes imigrační kontrolu na letišti dostala, týden v Austrálii strávila a odehrála i jeden zápas.

Stejný problém, stejný hotel

Djokovićův australský azyl: ubytovna pro uprchlíky, kde nejdou otevřít okna a podávali zkažené jídlo

Číst článek

Pak jí ale místní úřady odebraly vízum a poslali ji do stejného detenčního hotelu jako Djokoviće. Na rozdíl od srbské hvězdy se Voráčová rozhodla nebojovat u soudu a odletěla domů.

Zdravotní výjimku dostala díky tomu, že nedávno prodělala covid-19. Kvůli tomu se nestihla po sezoně naočkovat, jak plánovala.

Pro opuštění Melbourne se osmatřicetiletá tenistka rozhodla už v pátek kvůli omezené možnosti trénovat. Při vyřizování formalit nezbytných k opuštění země bývalé semifinalistce Wimbledonu ve čtyřhře pomáhaly české zastupitelské úřady v Austrálii.

Očkování nestihla

Stala se druhým člověkem spojeným s Australian Open, který z podobného důvodu opustil Austrálii. Prvním byl podle informací ABC nejmenovaný tenisový funkcionář z Evropy.

Zdravotní výjimku dostala Voráčová díky tomu, že nedávno prodělala covid-19. „Před Vánoci. Plus jsem měla nějaké zdravotní indikace. Takže jsem splňovala kritéria stanovená australským svazem,“ uvedla tenistka v pátek pro Sport a Mf DNES. Kvůli nákaze se nestihla po sezoně naočkovat, jak plánovala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme