99. titul pro Rogera Federera. Švýcarský tenista vyhrál turnaj v rodném městě už podeváté

Švýcarský tenista Roger Federer porazil ve finále v Basileji rumunského outsidera Mariuse Copila 7:6, 6:4 a turnaj v rodném městě vyhrál podeváté v kariéře. Aktuálně třetí hráč světového žebříčku se tak přiblížil na dosah magické stovce titulů, po neděli jich má na kontě 99.

Basilej Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Roger Federer

Tenista Roger Federer | Foto: Michael Kooren | Zdroj: Reuters

Sedmatřicetiletý Federer dvacet let po svém prvním startu v Basileji obhájil loňskou výhru. Vítěznou trofej pozvedl na ATP Tour letos počtvrté po triumfech na Australian Open, v Rotterdamu a Stuttgartu.

Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer neměl s rumunským kvalifikantem Copilem lehkou práci. Až 93. hráč světového žebříčku měl lepší vstupy do obou setů - v první sadě vedl 3:1, a ve druhé dokonce 4:1, miláček domácích fanoušků ale dokázal pokaždé skóre otočit.

Na první titul osmadvacetiletý Copil nedosáhl, i tak prožil zřejmě nejlepší týden v kariéře. V Basileji porazil světovou pětku Alexandera Zvereva i šestku Marina Čiliče a z kvalifikace prošel do druhého finále v životě, a to na mnohem větším turnaji než letos v únoru v Sofii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme