‚Nejsmutnější den pro tenis.‘ Končícímu Federerovi pogratulovali ke kariéře Kvitová, Roddick či Lineker

Končícímu Rogeru Federerovi pogratulovala ke skvělé kariéře dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, Andy Roddick, pořadatelé grandslamů, ale i bývalý fotbalista Gary Lineker.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: Reuters

„Rogere, vždycky jsi pro mě byl ohromnou inspirací. Tvoje elegance, půvab a vytříbená hra. Gratuluji ke skvělé kariéře. Tenis bez tebe už nikdy nebude stejný,“ napsala Kvitová na twitteru.

Roger - you have always been such a huge inspiration to me. Your elegance, your grace, your beautiful game. I have always held you in the highest regard and want to congratulate you for an amazing career. Tennis won’t be the same without you! Thank you ❤️

@Roger Federer

16:54 – 15. 09. 2022

1681 28317

„Díky za společné zážitky,“ přidal Američan Roddick, který v roce 2009 prohrál s Federerem finále Wimbledonu. „Bylo mi ctí s tebou sdílet nejposvátnější arény našeho sportu,“ dodal.

Cheers Roger. Thanks for the shared memories my friend. It was an honor to share time/experiences on the most hallowed grounds in our sport. Don’t be a stranger ….

15:59 – 15. 09. 2022

1369 22714

Slavná Bille Jean Kingová zase označila Federera za šampiona šampionů. „Předváděl nejkompletnější tenis z jeho generace a získal si srdce fanoušků po celém světě,“ uvedla.

(1/2) Roger Federer is a champion’s champion. He has the most complete game of his generation & captured the hearts of sports fans around the world with an amazing quickness on the court & a powerful tennis mind. He has had a historic career w/memories that will live on and on.

16:35 – 15. 09. 2022

1633 20407

„Sledovat tě hrát patřilo k radostem života. Spoustě lidí si dělal radost. Hodně štěstí do dalšího života,“ přidal bývalý anglický fotbalový reprezentant a nyní moderátor Lineker.

It’s been one of the great pleasures in life to watch you play. You’ve brought so much joy to so many. Good luck with whatever comes next. 🐐

15:38 – 15. 09. 2022

225 5281

Předseda britské tenisové asociace Scott Lloyd je zase přesvědčený, že kdo viděl Federera hrát, nikdy na to nezapomene. „Měli jsme to štěstí, že mnoho z jeho skvělých výkonů předvedl ve Wimbledonu. Končí jako legenda,“ prohlásil.

Stručně vzdali Federerovi hold bývalý třetí hráč světa David Ferrer či Judy Murrayová, matka Andyho Murrayho. „Nejsmutnější den pro tenis. Díky, pane Federere,“ napsal Ferrer. „Konec velkolepé éry,“ přidala Murrayová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme