Na olympiádě bude chybět i další tenisová hvězda, účast kvůli zranění odřekl Federer

Švýcar Roger Federer je další z tenisových hvězd, které budou chybět na olympijských hrách v Tokiu. Dvacetinásobný grandslamový šampion uvedl, že si během travnaté části sezony znovu poranil koleno.

Curych (Aktualizováno: 19:44 13. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer se s US Open loučí v osmifinále

Roger Federer | Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY SPORTS | Zdroj: Reuters

„Bohužel se opět ozvalo koleno a musím se smířit s tím, že na olympiádě v Tokiu si nezahraju. Hrozně mě to mrzí, protože to vždycky byla velká čest a jeden z vrcholů mé kariéry, když jsem reprezentoval Švýcarsko,“ uvedl na twitteru Federer, který oslaví v srpnu 40. narozeniny.

Federer se musel na Wimbledonu poprvé smířit s kanárem, do semifinále míří senzačně Hurkacz

Číst článek

Federer byl loni s pravým kolenem dvakrát na operaci a na kurty se letos vrátil po více než roční pauze.

„Na trávě se potíže vrátily. Už jsem začal s rehabilitací a doufám, že se koncem léta vrátím na okruh. Švýcarskému týmu přeji hodně štěstí a budu fandit na dálku,“ uvedl tenista, který má z olympijských her stříbro z londýnské dvouhry a zlato se Stanem Wawrinkou ze čtyřhry v Pekingu.

V nedávno skončeném Wimbledonu vypadl Federer ve čtvrtfinále s Polákem Hubertem Hurkaczem. Začátkem června osminásobný vítěz z All England Clubu odstoupil před osmifinále z Roland Garros, aby si dopřál odpočinek a mohl se důkladně připravit na londýnský grandslam.

Není jediný

Od březnového návratu letos odehrál Federer jen pět turnajů a jeho nejlepším výsledkem je čtvrtfinále.

V Tokiu nebude hrát ani jeho dlouholetý rival Španěl Rafael Nadal. Chybět budou i Wawrinka, Rakušan Dominic Thiem, Američanka Serena Williamsová či Rumunka Simona Halepová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme