Zraněný Federer o konci kariéry neuvažuje, bývalý nejlepší tenista světa ale vypadne z elitní desítky

Švýcarský tenista Roger Federer, který nehraje kvůli problémům s kolenem, v novém vydání světového žebříčku poprvé po téměř pěti letech vypadne z nejlepší desítky. Vítěz dvaceti grandslamů klesne z deváté na jedenáctou příčku.

Indian Wells (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer se s US Open loučí v osmifinále

Roger Federer | Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY SPORTS | Zdroj: Reuters

Postupem do osmifinále na probíhajícím turnaji v Indian Wells se o to postaral Hubert Hurkacz. Polský tenista je také shodou okolností posledním hráčem, proti kterému Federer letos nastoupil.

‚Situace je jiná než před deseti lety.‘ Čtyřicátník Federer kvůli kolenu možná vynechá US Open

Číst článek

Bývalý první hráč světa s ním prohrál ve čtvrtfinále Wimbledonu a poté se podrobil další operaci pravého kolena, se kterým má dlouhodobé problémy.

Konec neplánuje

Loni s ním podstoupil dva zákroky a letos se na kurty vrátil po roční pauze. Navzdory zdravotním potížím však Federer opakovaně prohlásil, že kariéru ještě končit nehodlá.

Federer se do nejlepší desítky pořadí ATP poprvé dostal v květnu 2002. Od té doby ji opustil pouze na pár týdnů mezi červencem a říjnem 2002 a poté mezi listopadem 2016 a lednem 2017, kdy měl stejně jako nyní problémy s kolenem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme