Roland Garros bude mít dvě vítězky, říká po vypadnutí Kvitové trenér Vaněk

Tenistka Petra Kvitová na Roland Garros končí. Ve druhém kole těsně podlehla Američance Bethanii Mattekové-Sandsové a už zanedlouho začne přípravu na travnatou část sezony. Ta antuková byla velmi krátká, zato ale nejemotivnější v kariéře.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová po vyhraném utkání na Roland Garros

Petra Kvitová po vyhraném utkání na Roland Garros | Zdroj: Reuters

„Nejsilnější vzpomínka bude určitě první zápas, kdy jsem hrála na Chatrieru a vyhrála jsem,“ tak bude Petra Kvitová vzpomínat na turnaj, na kterém se vrátila po pětiměsíční přestávce k tenisu. Čekají ji další vyšetření v prosinci operované ruky, neustálá rehabilitace, ale první pocity jsou povzbudivé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Konec Petry Kvitové na French Open

I pro kouče Jiřího Vaňka. „To nejcennější je, že sem přišla, stoupla si a mohla hrát. Pro nás je nejdůležitější odjíždět s tím, že ta ruka nebolí. Roland Gaross má dva vítěze, bude mít jednoho toho pravého a Petru. Tím, že se tady postavila na kurt a hrála, tak my se od toho budeme odrážet dál.“

„Ruka vydržela i po dnešním zápase. Samozřejmě uvidíme, jaké to bude večer, nebo zítra, jestli to přijde nějak k sobě. Dneska nebyla tak dobrá jako v prvním kole,“ říká Kvitová s tím, že s takovými dny bude muset počítat a připravit se na ně.

„Spíš jsem občas byla naštvaná. Nemám tolik natrénováno, takže i to jsem měla v hlavě, že když něco zkazím, tak že z toho nemůžu dělat vědu. Ale přeci jenom, když jste na kurtu, tak to nechcete nechat jenom tak. Snažila jsem se, opravdu to nebyl lehký zápas. Změna rytmu mi nedělala úplně dobře. Tím, jak nemám ruku úplně stoprocentní a šikovnou, tak tam byly míče, které bych snad mohla do budoucna zahráti líp,“ okomentovala své vyřazení v Paříži Petra Kvitová.

Kvitová na Roland Garros končí. Ve druhém kole podlehla Mattekové-Sandsové

Číst článek

Teď už se začne  připravovat na Wimbledon, který by měl být emočně klidnější, s mnohem větším důrazem na sportovní výkon.

„Dobrou věcí je to, že jsem si tady odbyla všechno, co jsem měla. Úkol byl splněn. Teď už se budu soustředit jen na tenis a všechno bude tak, jak bylo předtím. Na to se těším nejvíc. Nemám nic nahraného, takže bych měla hrát co nejvíc turnajů. Na druhou stranu musíme najít balanc, aby ruka nebyla přetížená,“ plánuje česká tenistka Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme