Krejčíková se Siniakovou třetí titul nepřidají. České deblistky končí na Roland Garros v prvním kole

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková třetí titul ve čtyřhře na tenisovém Roland Garros nezískají. Nasazené jedničky dnes na pařížské antuce nečekaně podlehly v 1. kole norsko-japonské dvojicí Ulrikke Eikeriová, Eri Hozumiová 6:3, 2:6, 2:6. Na grand slamech elitní český pár prohrál po 24 zápasech a přišel o šanci získat na „turnajích velké čtyřky“ osmý titul.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v semifinále čtyřhry na US Open

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: Mike Stobe | Zdroj: Profimedia, Getty images

Sedmadvacetileté Češky nenavázaly na triumf z lednového Australian Open. V utkání se dopustily 44 nevynucených chyb, soupeřky jich zahrály 19.

Siniaková se po zranění vrátila na kurty. ‚Mám to prostě v hlavě,‘ říká o přetíženém zápěstí

Číst článek

V Paříži Krejčíková se Siniakovou získaly trofej v letech 2018 a 2021. Vloni nestartovaly kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus.

Olympijským vítězkám z Tokia se nepodařilo ve francouzské metropoli zapomenout na neúspěchy z dvouher. Krejčíková vypadla v úterním utkání 1. kola s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, po zranění zápěstí se vracející Siniaková nestačila při vstupu do turnaje na Američanku Payton Stearnsovou.

České tenistky vstoupily do utkání lépe a díky dvěma brejkům získaly první set za 34 minut. Ve druhé sadě ale nabraly ztrátu 0:3 a soupeřky srovnaly. Siniaková si v závěru nechala ošetřit pravou nohu.

Ve třetím setu přišly Češky dvakrát o servis a nevybojovaly ani jeden brejk. V závěru odvrátily dva mečboly, ale při třetím Siniaková poslala míč do autu.

Ve dvouhře už nastoupily v Paříži ke svým zápasům druhého kola Markéta Vondroušová a Karolína Muchová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme