Muchová jako jediná Češka postoupila do 3. kola Roland Garros, s turnajem se loučí Vondroušová

Karolína Muchová je zatím jedinou českou tenistkou, která postoupila na Roland Garros do 3. kola. Argentinku Nadiu Podoroskou porazila na pařížské antuce 6:3, 0:6 a 6:3. Neuspěla naopak finalistka turnaje z roku 2019 Markéta Vondroušová, jež prohrála s nasazenou devítkou Ruskou Darjou Kasatkinovou 3:6, 4:6.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá Muchová navázala na výhru nad světovou osmičkou Řekyní Marií Sakkariovou. Proti 103. hráčce světa zahrála 33 vítězných míčů, Podoroská jich měla o 20 méně.

Krejčíková se Siniakovou třetí titul nepřidají. České deblistky končí na Roland Garros v prvním kole

Číst článek

Česká teniska se v Paříži dostala do 3. kola potřetí za sebou, což je zároveň jejím maximem. Její další soupeřkou bude buď Italka Sara Erraniová, nebo Rumunka Irina Beguová.

Olomoucká rodačka vstoupila do utkání ztraceným servisem, vzápětí ale získala čtyři gamy v řadě a získala první set za 42 minut. Druhá sada Muchové nevyšla, udělala 16 nevynucených chyb a poprvé na grandslamech dostala "kanára". Rozhodnutí přišlo v závěru třetího setu, kdy Muchová prolomila od stavu 3:3 dvakrát soupeřce servis a využila druhý mečbol.

Třiadvacetiletá Vondroušová nenavázala na úvodní triumf nad Američankou Alycii Parksovou. V duelu s loňskou semifinalistkou Roland Garros udělala 35 nevynucených chyb a ztratila jej za hodinu 44 minut. Vloni ve Francii kvůli zraněnému zápěstí nestartovala.

Rodačka ze Sokolova prohrála s Kasatkinovou třetí z pěti vzájemných zápasů. V úvodu prvního setu získala sice brejk, jenže ho nepotvrdila a v osmé hře ztratila servis ještě jednou. Ve druhém setu sice Vondroušová srovnala z 0:2, za stavu 4:3 ale nevyužila dva brejkboly a Kasatkinová získala zbývající tři ve svůj prospěch. Česká tenistka využila jen dva z 12 brejkbolů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme