Roland Garros má v osmifinále českého zástupce, Muchová neměla problém s Rumunkou Beguovou

Tenistka Karolína Muchová postoupila poprvé do osmifinále grandslamového Roland Garros. Nasazenou sedmadvacítku Irinu-Camelii Beguovou z Rumunska porazila ve třetím kole za hodinu a 34 minut 6:3, 6:2. V boji o čtvrtfinále vyzve na pařížské antuce 134. hráčku světa Rusku Elinu Avanesjanovou, která zdolala Dánku Claru Tausonovou 3:6, 6:1, 7:5.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce Muchová porazila Beguovou poprvé v kariéře. O šest let starší soupeřce oplatila letošní vyřazení z turnaje v Madridu nebo porážku ve 2. kole Roland Garros z roku 2019. Do osmifinále turnaje prošla na třetí pokus, vloni skrečovala zápas třetího kola kvůli zranění kotníku.

Běloruská tenistka Sabalenková odmítla po dotazech na Ukrajinu tiskovou konferenci, necítila se bezpečně

Číst článek

Semifinalistka předloňského Australian Open Muchová působila od začátku na kurtu Simonne Mathieuové aktivnějším dojmem a v prvním setu nedovolila soupeřce ani jeden brejkbol.

Sama jich naopak měla pět, přičemž ten poslední v osmé hře využila. Úvodní sadu zakončila před zraky rodičů čistou hrou.

Také ve druhém setu pokračovala Muchová v agresivní hře. V prvním gamu sice nevyužila tři brejkboly, poté už ale Beguové vzala všechny tři servisy a při vlastním podání proměnila druhý mečbol. Češka předčila soupeřku v poměru vítězných míčů 25:9.

Muchová zůstává na turnaji jako poslední ze 14 českých účastníků ve dvouhře. S dvacetiletou Avanesjanovou se utká poprvé. Ruska je první tenistkou po 35 letech, která si zahraje mezi nejlepšími šestnácti na Roland Garros poté, co se po neúspěchu v kvalifikaci dostala do hlavní soutěže jako „lucky loser“. Naposledy se podobný počin povedl Nizozemce Nicole Muns-Jagermanové v roce 1988.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme