VIDEO: Velcí rivalové, ale větší kamarádi. Federera při rozlučce přemohly slzy, plakal i Nadal

Poslední zápas tenisové kariéry má za sebou švýcarský fenomén Roger Federer. Dvacetinásobný grandslamový šampion se během vzpomínání na roky strávené na kurtech neubránil slzám, stejně jako Španěl Rafael Nadal. Oba tenisoví velikáni se při rozlučkovém ceremoniálu drželi za ruce. „Když teď Roger odchází, odchází také důležitá část mého života,“ prohlásil Nadal.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přestože Federer s Nadalem při Švýcarově rozlučce nestačili ve čtyřhře Laver Cupu na americké duo Jack Sock, Frances Tiafoe a prohráli 6:4, 6:7, 9:11, oba si spolupráci na kurtu užívali.

Po posledním míčku se vzájemně objali. Na lavičce oba vedle sebe plakali a drželi se za ruce.

„Je pro mě obrovská čest být součástí této úžasné chvíle v historii našeho sportu. Jsem šťastný, že jsme mohli celé ty roky sdílet všechny okamžiky společně,“ citovala Nadala agentura Reuters.

Z rivalů kamarádi

Nadal vs. Federer

Rodák z Mallorky se během kariéry střetl s Federerem čtyřicetkrát. Ve 24 zápasech zvítězil, šestnáctkrát prohrál. Ve čtyřiadvaceti případech na sebe narazili ve finálových zápasech, devětkrát v rozhodujícím duelu na grandslamu. Nadal je s 22 grandslamovými aktuálním rekordmanem, Federer však byl první, kdo jako první dosáhl hranice dvaceti titulů z turnajů „velké čtyřky“.

Při rozlučkovém ceremoniálu se promítaly na kurtu výjimečné okamžiky Federerovy bohaté kariéry a vše korunovala svým vystoupením britská zpěvačka Ellie Gouldingová.

„Když teď Roger odchází, odchází také důležitá část mého života. Všechny jeho důležité okamžiky v kariéře jsou totiž hned vedle těch mých. Bylo emotivní vidět fanoušky, rodinu a ostatní. Těžko se to popisuje. Byl to ale úžasný moment,“ doplnil Nadal, který se s Federerem několikrát držel za ruce.

„Připomněl jsem si, jak je to úžasné. Tímhle to nekončí, život jde dál. Jsem zdravý, šťastný, všechno pokračuje a tohle byl okamžik v čase. Dokázal jsem říct, vše, co jsem chtěl. Dostal se na všechny místa. Bylo to úžasné,“ prohlásil dojatý Federer.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme