Rumunka Halepová postoupila v Pekingu do finále a bude novou světovou jedničkou. Plíšková zůstane čtvrtá

Rumunská tenistka Simona Halepová bude novou světovou jedničkou. Na turnaji v Pekingu porazila Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska 6:2, 6:4 a postoupila do finále. V něm se v neděli utká s vítězkou odpoledního zápasu Petry Kvitové s Francouzkou Caroline Garciaovou.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová světová jednička Rumunka Simona Halepová

Nová světová jednička Rumunka Simona Halepová | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletou Halepovou dělilo jediné vítězství od pozice světové jedničky už na jaře na Roland Garros, ale v pařížském finále tehdy nestačila právě na Ostapenkovou. V Pekingu se jí odveta vydařila, soupeřce sebrala čtyřikrát podání a za hodinu a čtvrt zakončila zápas čistou hrou.

Žebříčku WTA dosud kralovala Španělka Garbiňe Muguruzaová, která v září vystřídala v čele Karolínu Plíškovou. Muguruzaová strávila na prvním místě čtyři týdny, v čínské metropoli vypadla v prvním kole s Barborou Strýcovou.

Petra Kvitová dál drtí české soupeřky. V Pekingu porazila Strýcovou a je v semifinále

Číst článek

V Pekingu mělo šanci sesadit Muguruzaovou z čela žebříčku více hráček, ale po pátečním vyřazení Ukrajinky Eliny Svitolinové zůstala ve hře už jen Halepová. Ta k posunu na první místo, kam se dostala jako 25. tenistka v historii a pátá v letošním roce, potřebovala postoupit do finále.

Semifinálové utkání dvojnásobné wimbledonské vítězky Kvitové s Garciaovou začne v sobotu ve 13:30 SELČ. Česká tenistka vede v bilanci vzájemných zápasů 3:2.

Do finále čtyřhry v čínské metropoli postoupily Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou. Pár, který už má jistou účast na Turnaji mistryň v Singapuru, v semifinále vyřadil olympijské vítězky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou. O titul se Hlaváčková a Babosová utkají s nejvýše nasazenou dvojicí Martina Hingisová, Chan Yung-jan.

V tabulce níže můžete vidět dosavadní žebříček, který se však jistě na prvních místech bude měnit.

WTA dvouhra (ženy) | 40. týden 2017
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Garbiñe Muguruzaová Španělsko 22 6245
2. Simona Halepová Rumunsko 18 5645
3. Jelina Svitolinová Ukrajina 19 5640
4. Karolína Plíšková Česká rep. 20 5605
5. Venus Williamsová USA 16 4652
6. Caroline Wozniacká Dánsko 24 4640
7. Johanna Kontaová Velká Británie 22 4435
8. Jelena Ostapenková Lotyšsko 22 4130
9. Světlana Kuzněcovová Rusko 20 4115
10. Dominika Cibulková Slovensko 24 3330

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme