Šafářová končí v Québecu v semifinále. Nestačila na Maďarku Babosovou

Tenistka Lucie Šafářová si v Québecu o první titul v sezoně nezahraje. V dnešním semifinále v Kanadě podlehla turnajová jednička 6:7 a 4:6 Maďarce Tímee Babosové, jež následně postoupila i do finále čtyřhry po boku Andrey Hlaváčkové.

Québec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Šafářová v dosavadních třech zápasech v Québecu včetně čtvrtfinále s Lucií Hradeckou neztratila ani set, o šest let mladší Maďarka ale její úspěšnou sérii utnula.

První sadu vyhrála Babosová po vítězství 10:8 v tie-breaku a v druhém setu získala klíčový brejk na 4:3. Šafářové se sice v devátém gamu podařilo odvrátit čtyři mečboly, Maďarka však při vlastním podání zápas ukončila.

Šafářové se tak nepodařilo navázat na předchozí start v Québecu v roce 2013, kdy došla až k titulu. S Babosovou letos prohrála i druhý zápas, na konci února ji rodačka ze Šoproně porazila ve finále turnaje v Budapešti.

Babosová může v Kanadě získat double, neboť spolu s českou specialistkou Hlaváčkovou potvrdila postupem do finále roli nejvýše nasazeného páru. Maďarsko-česká dvojice, jež bojuje o účast na Turnaji mistryň, zdolala v semifinále 6:3, 6:2 Maríu Irigoyenovou z Argentiny a Camillu Rosatellovou z Mexika.

Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Babosová (3-Maď.) - Šafářová (1-ČR) 7:6 (10:8), 6:4, Van Uytvancková (7-Belg.) - Mariaová (4-Něm.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Babosová, Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Irigoyenová, Rosatellová (Arg./Mex.) 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme