Šafářová míří na vrchol. Stane se nejlepší deblistkou na světě

Za hodinu vyhrála po boku Barbory Strýcové čtvrtfinále na turnaji v Cincinnati. Tenistka Lucie Šafářová se díky tomu stane světovou jedničkou ve čtyřhře. Pokud se v čele dvouhry udrží Karolína Plíšková, povedou Češky oba žebříčky.

Cincinnati (Aktualizováno: 19:38 18. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová v zápase s Sloane Stephensovou

Lucie Šafářová v zápase s Sloane Stephensovou | Zdroj: Reuters

Šafářová se stane světovou jedničkou ve čtyřhře poprvé. Její nejvyšší umístění bylo dosud druhé místo.

Na prvním místě nahradí svou kamarádku a ve většině případů i deblovou spoluhráčku Bethanii Mattekovou-Sandsovou. Američanka vinou zranění momentálně nehraje.

Na turnaji v Cincinnati hájí post světové jedničky také Karolína Plíšková. Může se tedy stát, že dvě české tenistky povedou oba žebříčky WTA.

Šafářová se stane pětatřicátou deblovou jedničkou a čtvrtou Češkou, které se to povedlo. Před ní na stejný úspěch dosáhly Helena Suková, Jana Novotná a Květa Peschkeová. Martina Navrátilová byla první na světě coby Američanka.

Plíšková se stala první českou světovou jedničkou ve dvouhře 17. července, kdy se dostala do čela žebříčku místo Němky Angelique Kerberové.

Tenisový turnaj v Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 2 836 904 dolarů):
Čtyřhra – ženy:
Bartyová/DellAcquaová (Austr.) – Šafářová/Strýcová (ČR) 3:6, 6:7.

sob, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme