Šafářová na úvod ztratila v Québecu jediný game, Kristýna Plíšková v Tokiu překvapivě končí

Nasazená jednička Lucie Šafářová porazila v prvním kole tenisového turnaje v Québecu Američanku Annu Tatishviliovou hladce 6:0, 6:1. Utkání trvalo pouze 46 minut.

Tento článek je více než rok starý.

Québec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Do druhého kola kanadského turnaje se dostaly dvě z pěti českých tenistek. Před Šafářovou uspěla jen Lucie Hradecká, která vyřadila svou bývalou deblovou partnerku Andreu Hlaváčkovou. Kromě Hlaváčkové vypadly také Tereza Martincová a Barbora Krejčíková po třísetových bitvách.

Příští soupeřkou Šafářové bude další americká hráčka Sofia Keninová, která v prvním kole vyřadila Martincovou. Hradecká narazí na Kanaďanku Biancu Andreescuovou, která v úterý zdolala turnajovou šestku Američanku Jennifer Bradyovou.

Tatishviliovou, bývalou padesátou hráčku světa, která je momentálně v žebříčku až v sedmé stovce, porazila Šafářová i v druhém vzájemném zápase. V roce 2013 nad rodačkou z Tbilisi zvítězila rovněž v Québecu.

V Tokiu skončila překvapivě už ve druhém kole nasazená čtyřka turnaje Kristýna Plíšková, která podlehla domácí Japonce Katóové 5:7 a 3:6. Plíškové se nepovedl úvod duelu, prohrávala už 1:4, ale třemi vyhranými gemy v řadě se do hry vrátila.

Druhá sada byla z jejího pohledu ještě horší, za stavu 0:5 odvracela kanára. Také v tomto případě se jí ještě podařilo uhrát tři vítězné hry za sebou, ve kterých ztratila pouze jediný fiftýn, ale porážku už neodvrátila. 

Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (1-ČR) - Tatishviliová (USA) 6:0, 6:1, Abandaová (Kan.) - Muhammadová (USA) 6:4, 7:5, Andreescuová (Kan.) - Bradyová (6-USA) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Babosová, Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Arconadaová, Dolehideová (USA) 6:2, 6:2, Hradecká, Krejčíková (2-ČR) - Keninová, Lepchenková (USA) 6:4, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Čang Šuaj (2-Čína) - Hogenkampová (Niz.) 6:3, 6:3, Sorribesová (Šp.) - Stosurová (5-Austr.) 3:6, 7:5, 6:1, Naraová (Jap.) - Ósakaová (6-Jap.) 6:3, 6:0, Dijasová (Kaz.) - Doiová (Jap.) 3:6, 6:1, 6:1, McHaleová (USA) - Koviničová (Č. Hora) 6:2, 6:4.
2. kolo:
Katóová (Jap.) - Kristýna Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:3, Mertensová (3-Belg.) - Linetteová (Pol.) 6:1 7:5, Kruničová (Srb.) - Riskeová (7-USA) 6:3, 6:4.

ČTK, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme