Šafářové se návrat na kurty povedl, ve Štrasburku porazila Melnikovovou

Tenistka Lucie Šafářová zažila vítězný návrat na turnaje po třech měsících zdravotních problémů. V 1. kole ve Štrasburku udolala ruskou soupeřku ze čtvrté stovky žebříčku Marinu Melnikovovou 6:2, 4:6, 6:3. Na turnaji v Norimberku 1. kolo povedlo zase Kristýně Plíškové, která porazila domácí nasazenou dvojku Julii Görgesovou 6:2, 6:7, 7:6. V Norimberku postupuje i Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Štrasburk, Norimberk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Šafářová, aktuálně 54. hráčka pořadí WTA, startuje na generálce na antukový grandslam French Open díky divoké kartě. Nehrála od února kvůli viróze, následné bakteriální infekci a bolestem kloubů.

Střídání legend. Nadal je znovu světovou jedničkou místo Federera

Číst článek

V teprve sedmém letošním zápase Šafářová postoupila přes hráčku z kvalifikace po dvou hodinách a 16 minutách boje. V první sadě uspěla i přes dvě ztracená podání, protože soupeřka ani jednou ze čtyř možností nedotáhla vlastní servis k bodu.

Ve druhé sadě Šafářová ale dovolila o dva roky mladší soupeřce tři brejky a bylo vyrovnáno. V rozhodujícím dějství Šafářová zaváhala na podání až za stavu 4:0 a zápas už dovedla do vítězného konce.

Ve druhém kole se finalistka dvouhry na Roland Garros z roku 2015 utká s osmou nasazenou Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Plíšková zdolala v Norimberku Görgesovou

Do druhého kola se probojovala i Kristýna Plíšková na antukovém turnaji v Norimberku. V generálce před French Open zdolala domácí nasazenou dvojku Julii Görgesovou 6:2, 6:7, 7:6.

Kristýna Plíšková ovládla suverénně první set a duel mohla ukončit už ve zkrácené hře druhého dějství, mečbol ale nevyužila a Görgesová srovnala. Vyrovnaná třetí sada pak došla rovněž do tie-breaku a v něm už Plíšková po více než dvouapůlhodinovém boji druhý mečbol proměnila.

O postup do čtvrtfinále se dvojče české jedničky Karolíny Plíškové utká se Španělkou Larou Arruabarrenaovou.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 250 000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Melnikovová (Rus.) 6:2, 4:6, 6:3, Bartyová (1-Austr.) - Kumkhumová (Thaj.) 6:4, 6:4, Sie Šu-wej (8-Tchaj-wan) - Kanepiová (Est.) 2:6, 7:5, 6:2, Stosurová (Austr.) - Keninová (USA) 6:3, 6:2, Parmentierová (Fr.) - Ja-fan Wang (Čína) 6:4, 7:6 (10:8).

Tenisový turnaj žen v Norimberku (antuka, dotace 250 000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Görgesová (2-Něm.) 6:2, 6:7 (8:10), 7:6 (7:5), Stollárová (Maď.) - Šuaj Čang (4-Čína) 6:2, 6:2, Larssonová (Švéd.) - Beguová (5-Rum.) 6:4, 3:3 skreč, Riskeová (USA) - Minellaová (Luc.) 6:1, 7:6 (7:2), Podoroská (Arg.) - Kučová (SR) 6:2, 6:3, Siniaková (8-ČR) - Zajaová (Něm.) 2:6, 6:4, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme