Šafářová si finále v Nottinghamu nezahraje, Vekičové podlehla ve třech setech

Tenistka Lucie Šafářová podlehla po téměř třech hodinách v semifinále turnaje v Nottinghamu Chorvatce Donně Vekičové ve třech setech 6:7, 6:3 a 6:7. Vekičová se ve finále utká s osmou hráčkou světového žebříčku Johanna Kontaovou.

Tento článek je více než rok starý.

Nottingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Lucie Šafářová

Tenistka Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Česká hráčka prohrála první sadu v tie-breaku. Za stavu 3:3 sebrala Chorvatce servis, brejk potvrdila a dostala se do vedení 5:3. Při podání na vítězství ale svůj servis prohrála a první sada tak došel do tie-breaku. Vekičová si vypracovala vedení 4:1, Šafářová dokázala ještě srovnat, ale nakonec ve zkrácené hře podlehla 5:7.

Druhý set vyhrála česká hráčka, když ve čtvrtém gemu získala klíčový brejk, který čistou hrou potvrdila a nakonec vyhrála 6:3. Šafářová předvedla tři čisté hry a sadu zakončila esem na téčko.

V rozhodujícím setu si hráčky své podání hlídaly, až v osmém gemu ztratila Šafářová, ale Vekičová brejk nepotvrdila a česká hráčka srovnala skóre na 5:5. Zápas rozhodla Vekičová v tie-breaku, kdy vyhrála 7:4.  

Šafářová po vypadnutí v prvním kole French Open ukončila spolupráci s trenérem Františkem Čermákem, který ji připravoval od loňského podzimu. Na Roland Garros ale česká hráčka získala další deblový titul se svou americkou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. 

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Vekičová (Chorv.) - Šafářová (5-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:4), Kontaová (1-Brit.) - Rybáriková (SR) 6:2, 7:5.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme