Šafářové parťačka Matteková-Sandsová si vážně zranila koleno

Světová deblová jednička Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, která měla ve Wimbledonu s českou tenistkou Lucií Šafářovou útočit na čtvrtý grandslamový triumf za sebou, si ve dvouhře vážně poranila pravé koleno. Nejspíše bude muset podstoupit operaci.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblová dvojice Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Deblová dvojice Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Zdroj: ČTK

V utkání druhého kola s Rumunkou Soranou Cirsteaovou se při náběhu na síť skácela k zemi, chytila se za nohu a v bolestech zoufale volala o pomoc.

Lékaři Mattekovou-Sandsovou zhruba 20 minut ošetřovali přímo na kurtu, pak byla dvaatřicetiletá Američanka převezena do nemocnice. Zranění si přivodila v úvodu třetího setu. První sadu vyhrála 6:4, druhou ztratila v tie-breaku.

Cirsteaová přelezla síť a přišla k Američance. „Volala o pomoc. Sorano, pomoz mi! I já byla v šoku, protože čéšku měla v nezvyklé pozici,“ řekla Rumunka. Divila se, že trvalo dlouho, než někdo přispěchal s odbornou pomocí. „Všichni byli jako zmražení a nikdo nereagoval. Já tam byla k ničemu a ona křičela bolestí.“

Ke kurtu přiběhla i Šafářová a s pláčem sledovala utrpení své kamarádky. „Bylo hrozné vidět ji v takovém stavu. Je to velmi těžký den, jeden z nejhorších. Nikdo neumřel, což je pozitivní, ale je strašné, co se Beth stalo,“ řekla Šafářová. „Doufám, že bude co nejdřív v pořádku.“

S Mattekovou-Sandsovou, která měla stejnou nohu operovanou před čtyřmi lety, vyhrály pět grandslamových titulů, ale chybí jim vítězství z Wimbledonu.

Šafářová je v kontaktu s manželem Mattekové-Sandsové Justinem. „Beth podstupuje testy v nemocnici a asi bude potřebovat operaci. Čéšku měla úplně mimo koleno,“ uvedla česká hráčka. „Chci Beth navštívit, jak jen to půjde.“

Jen těžko se následně koncentrovala na zápas s Shelby Rogersovou. Neuvažovala ale, že by nehrála. „Věděla jsem, že jí nepomůžu, že musí do nemocnice na testy. Ale koncentrace na zápas nebyla zrovna optimální,“ řekla Šafářová. Utkání prohrála 1:2. „Rogersová hrála velmi dobře, výborně servírovala. Já v prvním setu ještě držela koncentraci, ale ke konci už jsem na kurtu moc nebyla,“ řekla.

Zranění otřáslo celým Wimbledonem. „Byla jsem vyjevená. Chtěla jsem si zahrát a vůbec nemůžu o tenisu ani přemýšlet,“ řekla Martina Navrátilová. „Každý člověk blízký Bethanii byl v šoku a smutný, je hrozné vidět člověka v takové bolesti. Můžeme se ji snažit leda utěšit, víc dělat nemůžeme,“ uvedla Šafářová.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme