Šarapovová prožila vítězný comeback. Ve Stuttgartu porazila Vinciovou a postoupila do osmifinále

Ruská tenistka Maria Šarapovová zažila vítězný návrat po odpykání trestu za doping, když v úvodním kole turnaje ve Stuttgartu zdolala Italku Vinciovou ve dvou setech. Bývalá světová jednička v osmifinále narazí na krajanku Jekatěrinu Makarovovou. Na turnaji v Německu naopak končí česká tenistka Barbora Strýcová, která nestačila na Simonu Halepovou.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská tenistka Maria Šarapovová

Ruská tenistka Maria Šarapovová | Zdroj: Reuters

Maria Šarapovová nastoupila k soutěžnímu zápasu kvůli trestu za doping po více než roční odmlce. Comeback pětinásobné grandslamové vítězky, která ve Stuttgartu startuje díky divoké kartě, na kurty vzbudil velký zájem médií i fanoušků.

Šarapovová se však s tlakem vyrovnala velmi dobře, když její první soupeřku po návratu Robertu Vinciovou porazila bez větších problémů ve dvou setech.

Ruská hráčka sice v první sadě poměrně brzy ztratila podání, ale poté dovedla úvodní set do vítězného konce v poměru 7:5.

Zatímco první set trval přesně hodinu, ten druhý měl rychlejší průběh. Šarapovová jej vyhrála za 45 minut 6:3 a oslavila postup do osmifinále.

Na halovém turnaji v Německu naopak skončila Češka Barbora Strýcová, která ve druhém kole podlehla Simoně Halepové ve dvou setech 2:6 a 3:6.

„Neměla jsem problém s pohybem, ale musím to doladit. Ještě to není perfektní, ale jsem celkem ráda za to, jak jsem odehrála začátek zápasu. Výsledkově to ale mohlo být lepší," řekla Strýcová Radiožurnálu po svém druhém letošním utkání na antuce.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 776.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kontaová (6-Brit.) - Ósakaová (Jap.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:1, Suárezová (Šp.) - Korpatschová (Něm.) 6:2, 6:4, Vesninová - Kasatkinová (obě Rus.) 7:6 (6:2), 6:2, Mladenovicová (Fr.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:4, 6:2, Šarapovová (Rus.) - Vinciová (It.) 7:5, 6:3, Vandewegheová (USA) - Ostapenková (Lot.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).

2. kolo:

Halepová (4-Rum.) - Strýcová (ČR) 6:2, 6:3.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme